183 recepten met mosterdzaad
1 kg courgettes 2 grote uien 50 g zout 50 ml azijn 350 g suiker 1 bos selderij (grofgesneden) 3 theelepels geelwortel (kurkuma) (poeder) 3 theelepels mosterdzaad1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in h... bekijk recept »
3 eetlepels zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 200 g aardappels (in kleine blokjes) 4 romatomaten ((bak a 750 g), in kleine blokjes) 1 aubergine (in kleine blokjes) 2 theelepels garam masala (potje a 65 g) 1 theel... bekijk recept »
70 g gekonfijte biosinaasappelschil 3 kruidnagels 0.5 koffielepel mosterdzaad 1 rode ui 150 g suiker 400 g verse vijgen 150 ml witte wijnazijn1. Snijd de vijgen in fijne stukjes. Pel de rode ui en snijd eveneens fijn. 2. Zet een pot op een zacht vuur... bekijk recept »
2 ciabattina's (afbakbrood) 6 el olijfolie 500 g boerenkool (of cavolo nero) 1 el mosterdzaad (potje 55 g) 1 citroen (schoongeboend) 6 ansjovisfilets in olijfolie (blikje 46 g) 1 teen knoflook 250 ml kookroom ... bekijk recept »
½ eetlepel gemalen kurkuma (koenjit) zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 4 zalmfilets (` ca. 125 g) 2 rode pepers 1 theelepel cayennepeper ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel oregano 2 eetlepels gemal... bekijk recept »
1.2 kg lamsbout 800 g boschampignonmengeling 300 g kerstomaten 8 sjalotten 0.5 bol knoflook 100 g tapenade van zwarte olijven 10 g verse rozemarijn 10 g verse tijm 10 g verse laurier 1 eetlepel komijnpoeder 1 eetlepel korianderzaadjes 1 eetlepel ka... bekijk recept »
500 g varkensgehakt 1 prei, in zeer dunne ringen 1 appel (liefst royal gala), fijn gesneden 4 takjes tijm 1 tl mosterdzaad 500 g bladerdeeg op rol (Tante Fanny) 1 ei, gekloptSaucijzenbroodjes, wie kent ze niet? In dit recept combineer je het g... bekijk recept »
2 tl zwartepeperkorrels 2 tl zeezout ½ el gemalen koriander (ketoembar) 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 2 ribeyes 2 el arachideolie 1 limoen (schoongeboend) 15 g munt 100 ml Griekse yoghurt ½ teen knoflook1. Doe de... bekijk recept »
500 g zalm met vel (sashimi-kwaliteit), geschubd 1 el furikaka-specerijen 1 el wasabi Je kunt voor dit gerecht of een koude zalm serveren (zalm furikake) of een warme zalm.Zalm furikakeVerwarm de teppanyaki-plaat voor op 180 ºC. Snijd ... bekijk recept »
1 kg harde peren (in stukjes (ongeschild)) 500 g rode ui (in partjes) 1 teen knoflook (in plakjes) 2 limoenen (schoongeboend en in plakjes) 300 g dadels (ontpit, grofgesneden) 2 cm verse gember (in plakjes) 2... bekijk recept »