183 recepten met mosterdzaad
400 g oranje linzen(oosterse winkels),2 el olie,1 el korianderzaadjes,2 tl komijnzaadjes,1 tl zwarte peperkorrels,1 rode peper in dunne ringen,1 tl mosterdzaad,2 grote tomaten otveld in dunne partjes,zout,2 dl kokosmelk(blikje),1-2 el limoensap,4 el ... bekijk recept »
500 gram mosterdzaad 1 theelepel zout 60 gram suiker ca 7 dl. blanke azijnMaal 4 ons mosterdzaad fijn en kneus 1 ons mosterdzaad. Voeg suiker, zout en azijn bij elkaar en meng dit 3 min. goed met elkaar. Leg een doek over de pot en laat dit 20 min. s... bekijk recept »
220 g griesmeel, 1 theel zout, 1/4 theel zuiveringzout, 1/2 theel bakpoeder, 2,5 dl yoghurt, 1 theel zwart mosterdzaad, 2 eetl kokoscreme uit blik, plantaardige olie voor het invetten. Kokoschutney: 185 g vers kokosin stukken, 1 groene peperfijngehak... bekijk recept »
8 l roomfris (houdbare zure room) 1 pot (kippen)bouillon 1 ui 1 dunne prei 1 winterwortel Zaanse mosterd peterselie olie mosterdzaad Overgiet 2 el mosterdzaad in een bakje met 2 dl kokend water en laat het 2 uur weken. Snijd de winterwortel en pr... bekijk recept »
2 eetl mosterdzaad 1 winterpeen 1 prei 1/2 ui 1 potje kippenbouillon 2 potjes water 1 potje creme fraiche peterselie eventueel zaanse mosterd Laat 2 eetlepels mosterdzaad in een bakje met 2 dl kokend heet water 2 uur weken. Snijd een winterwortel en ... bekijk recept »
2 grote sneden boeren-bruinbrood1,5 dl ongezouten kippen- of groentenbouillon1 el madeira1 tl vers citroensap175 g champignonsschoongemaakt2 el creme fraiche1/4 tl zoutversgemalen zwarte peper1/2 tl dijon mosterd1/2 tl mosterdzaad Rooster de sneden b... bekijk recept »
100 gram dragontakjes 1 eetlepel mosterdzaad 1 liter witte wijnazijn Bereidingswijze Was de dragontakjes en hang ze 2 - 3 dagen aan een touwtje op tot ze beginnen te drogen. Leg de takjes vervolgens met het mosterdzaad in de azijn en sluit de fles... bekijk recept »
Basmati of pandanrijst van een goede kwaliteit1 citroen2 eetlepels mosterdzaadeen bosje korianderklein scheutje olie(arachide of zonnebloem). Kook de rijst een paar minuten totdat het halfgaar is. Afgieten en vervolgens gaarstomen in de stoompan voor... bekijk recept »
125 gr gemengde noten 1 eetl. olijfolie 1 theel. mosterdzaad,li> 1 theel. garam massala Bereidingswijze Meng 125 gr gemengde noten met 1 eetl. olijfolie1 theel. mosterdzaad en 1 theel. garam massala. Spreid dit uit over een bakplaat en bak het 15 min... bekijk recept »
- 1 ui - 1 teentje knoflook - 3 gedroogde tomaatjes - 1 eetlepel fenegriekzaad - 2 stronken prei - eetlepel gemalen mosterdzaad - 3 eetlepels mosterd - 2 eetlepels groentebouillon - Bekertje creme fraiche - stukje schapenkaas met mosterdzaad... bekijk recept »