1000 recepten met nootmuskaat
Voor de farce 500 gr netto zalmfilet 6 losgeklopte eiwitten 200 gr champignons 3 dl room Peper Zout Nootmuskaat 8 grote spinaziebladeren of 16 middelgrote Boter Voor de coulis 500 gr spinazie 4 dl room Voor de afwerking 2 tomaten 250 gr tagliatelli B... bekijk recept »
8 stronkjes witloof8 sneetjes magere ham (ontvet)0.5 blokje kippenbouillon (vetarm)500 ml halfvolle melk150 g magere kaas (gemalen, light)40 g bloemnootmuskaatpeperzout750 g aardappelen5 el gehakte kruiden (bv. peterselie, kervel, bieslook)50 ml karn... bekijk recept »
800 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw)200 g garnalen (groot, gepeld)200 g aardappelen (bloemig)1 prei250 ml room50 g kaas (gemalen)40 ml melk (warm)400 ml visfond2 el boter40 g boterboter (voor de ovenschaal)40 g bloemdille (vers)nootmuskaatnootmusk... bekijk recept »
8 stuks tomaten 3 stuks sjalotten 1 el tijm 1 blaadje laurier 1 snuifje peper & zout 1 snuifje nootmuskaat 1 stuk kippebouillonblokje 1 takje selder 2 el maïzena express voor witte sauzen 2 koppen melk 2 kubusjes solo margarine van 2*2 cm 1 snui... bekijk recept »
2 grote zoete uien 1 klein pakje Boursin een scheut melk een scheut medium dry sherry 5 dl runderbouillon snufje nootmuskaat olijfolie bloem 2 ons kalfsgehakt peper&zout&nootmuskaat bieslook Snijd de uien in stukjes en fruit ze in wat olijfolie tot ... bekijk recept »
1 1/2 kilo vruchtvlees van een pompoen 1 kilo knolselderij 5 bouillonblokjes opgelos in 2 1/2 l water nootmuskaat peper en zout Voorbereiding - Snijd de pompoen en knolselderij in grove stukken Bereidingswijze - Doe alle groenten in een soeppan en g... bekijk recept »
1 pot spruiten1 scheut Becel vloeibaar (koken en bakken)1 scheut knoflook oliezoutpeper2 tl kerriepoeder1 tl gedroogde Provencaalse kruidensnufje nootmuskaat Bereidingswijze Laat een wok heet wordenvoeg dan het vloeibare boter en het olie toe.Als het... bekijk recept »
50 gram boter50 gram bloem1liter runderbouillonglas droge witte wijn3 eetlepels "pitjes"mosterdpepernootmuskaat. Hulpmiddelen Garde Hulpmiddelen - Garde Bereidingswijze Smelt de 50 gr. boter op laag vuur in pan,voeg 50 gram bloem toe en roer met gar... bekijk recept »
600 g gehakt100 g spekblokjes800 g aardappelen500 g broccoli (in roosjes)1 ui (gesnipperd)50 g geraspte parmezaanmelkboter50 g amandelschilfersnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met boter en melk. Breng op smaak me... bekijk recept »
4 varkenskoteletten (kleine)1 kg aardappelen1 bloemkool40 g bloem50 g boter600 ml melk3 el graanmosterdnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat... bekijk recept »