Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Taartje van zalm met spinaziecoulis in tagliatelli

Voor de farce 500 gr netto zalmfilet 6 losgeklopte eiwitten 200 gr champignons 3 dl room Peper Zout Nootmuskaat 8 grote spinaziebladeren of 16 middelgrote Boter Voor de coulis 500 gr spinazie 4 dl room Voor de afwerking 2 tomaten 250 gr tagliatelli B... bekijk recept »

Witloofrolletjes met ham en kaas

8 stronkjes witloof8 sneetjes magere ham (ontvet)0.5 blokje kippenbouillon (vetarm)500 ml halfvolle melk150 g magere kaas (gemalen, light)40 g bloemnootmuskaatpeperzout750 g aardappelen5 el gehakte kruiden (bv. peterselie, kervel, bieslook)50 ml karn... bekijk recept »

Ovenschotel van vis met aardappelpuree

800 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw)200 g garnalen (groot, gepeld)200 g aardappelen (bloemig)1 prei250 ml room50 g kaas (gemalen)40 ml melk (warm)400 ml visfond2 el boter40 g boterboter (voor de ovenschaal)40 g bloemdille (vers)nootmuskaatnootmusk... bekijk recept »

Gevulde tomaten met gehakt

8 stuks tomaten 3 stuks sjalotten 1 el tijm 1 blaadje laurier 1 snuifje peper & zout 1 snuifje nootmuskaat 1 stuk kippebouillonblokje 1 takje selder 2 el maïzena express voor witte sauzen 2 koppen melk 2 kubusjes solo margarine van 2*2 cm 1 snui... bekijk recept »

Romige Zoete Uiensoep

2 grote zoete uien 1 klein pakje Boursin een scheut melk een scheut medium dry sherry 5 dl runderbouillon snufje nootmuskaat olijfolie bloem 2 ons kalfsgehakt peper&zout&nootmuskaat bieslook Snijd de uien in stukjes en fruit ze in wat olijfolie tot ... bekijk recept »

Pompoensoep

1 1/2 kilo vruchtvlees van een pompoen 1 kilo knolselderij 5 bouillonblokjes opgelos in 2 1/2 l water nootmuskaat peper en zout Voorbereiding - Snijd de pompoen en knolselderij in grove stukken Bereidingswijze - Doe alle groenten in een soeppan en g... bekijk recept »

Gewokte Spruitjes

1 pot spruiten1 scheut Becel vloeibaar (koken en bakken)1 scheut knoflook oliezoutpeper2 tl kerriepoeder1 tl gedroogde Provencaalse kruidensnufje nootmuskaat Bereidingswijze Laat een wok heet wordenvoeg dan het vloeibare boter en het olie toe.Als het... bekijk recept »

Mosterdsoep

50 gram boter50 gram bloem1liter runderbouillonglas droge witte wijn3 eetlepels "pitjes"mosterdpepernootmuskaat. Hulpmiddelen Garde Hulpmiddelen - Garde Bereidingswijze Smelt de 50 gr. boter op laag vuur in pan,voeg 50 gram bloem toe en roer met gar... bekijk recept »

Broccoligratin

600 g gehakt100 g spekblokjes800 g aardappelen500 g broccoli (in roosjes)1 ui (gesnipperd)50 g geraspte parmezaanmelkboter50 g amandelschilfersnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met boter en melk. Breng op smaak me... bekijk recept »

Varkenskotelet met mosterdpuree

4 varkenskoteletten (kleine)1 kg aardappelen1 bloemkool40 g bloem50 g boter600 ml melk3 el graanmosterdnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat... bekijk recept »

Pagina 11 van 100