Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Ovenschotel met balletjes

400 g gemengd gehakt400 g aardappelen (in plakjes)250 g broccoli (in roosjes)2 wortelen (in plakjes)250 g tomaten (kleine)citroenzeste (een beetje)3 eieren200 ml room150 g kaas (geraspt)boter3 el paneermeel1 el peterselie (gehakt)nootmuskaatpeperzout... bekijk recept »

Varkenssnede met stoemp van knolselder en prei

4 varkenssneden 400 gr prei, gesneden 400 gr knolselder, blokjes 800 gr aardappelen 3 el boter 1 eierdooier 100 ml melk 220 ml champignonsaus peterselie nootmuskaat zout en zwarte peper 1. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Kook z... bekijk recept »

zalmfilet met roquefortsaus

2 zalmfilets peper en zout 150 gr roquefort (pas de bleu, bleu d'auvergne) 50 gr boter 5 cl cognac nootmuskaat 1. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de zalm aan de roze kant in ca 2 min. lichtbruin. Keer de ... bekijk recept »

Roquefortsaus/boter

150 gr roquefort (pas de bleu, bleu d'auvergne 50 gr boter 5 cl cognac nootmuskaat peper 1. Vermeng in een pannetje de pas de bleu met de zachte boter, cognac, een snuifje nootmuskaat en gemalen peper. Zet op een zacht vuurtje en laat het geheel sme... bekijk recept »

PH De Perfecte keuken - Asperges op Vlaamse wijze

2 bussels witte asperges 4 gekookte eieren 4 el gehakte peterselie 4 el kookvocht van de asperges 120 g boter boter nootmuskaat citroensap1. •Schil de asperges en kook ze gaar in gezouten water gedurende 7 à 8 minuten. 2. •Bak ze kort in de Alpr... bekijk recept »

Quiche met witloof en gerookte zalm

1 verpakking bladerdeg1/2 kg witloof150 gr gerookte zalmboter4 eieren2 dl room2 dl volle melk100 gr gemalen kaaspeper en zeezoutnootmuskaatmespunt cayennepeper1/2 bosje verse dilleVerwarm de oven voor op 180°C. Was het witloof en snij in fijne reepje... bekijk recept »

Noordzeequiche met witloof

300 g bladerdeeg 3 stronkjes witloof 200 g kabeljauwfilet 200 g mosselen (gekookt) 100 g Noordzeegarnalen (gepeld) 4 eieren 0.5 citroen 1 dl melk (halfvol) 1 dl room peper zout nootmuskaat 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 20 g boter (... bekijk recept »

Spaghetti Carbonara

Voor 4 personen: Spaghetti liefst verse Olijfolie Pancetta of gerookt spek 80 g per persoon 2 uien grof gehakt 3 eieren 2.5 dl room verwarmen, kruiden met cayenne peper, nootmuskaat, en eieren Geraspte parmezaan Pezo NootmuskaatHet spek in lardons sn... bekijk recept »

Gratin met gehakt en witloof

750 gr bereid gehakt6 grote aardappelen800 gr witloof3 eieren2 el paneermeel2 dl room+/- 3 dl melk150 gr blauwgeaderde kaas (bv Gorgonzolz)1 el boter1/4 koffielepel tijmnootmuskaatpeper en zout- Snij de aardappelen in schijven van +/- 2 mm. - Snipper... bekijk recept »

Brussels witlooftaartje

Voor 4 personen: 1 groot vel bladerdeeg 4 stronkjes witloof 1 flesje geuze 1 gerookte kippenfilet boter nootmuskaat peper en zout voor het quichebeslag: 1 ei 1 dl room 1 dl melk 150 g Brusselse kaas nootmuskaat 1 koffielepel gehakte rozemarijn peper ... bekijk recept »

Pagina 12 van 100