Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Gevulde Eieren Met Ansjovis

4 hardgekookte eieren 80 g boter peper nootmuskaat zout 4 ansjovisfilets 8 kappertjes 50 g garnalen 1 krop sla Bereidingswijze Snijd de eieren doorneem de dooiers eruit en meng ze met de zachtgeroerde boterpepernootmuskaat en zout. Doe dit mengsel t... bekijk recept »

Marokkaanse Gekruide Olijven

1 el. olijfolie1 tl komijnzaden1 tl venkelzaden1 tl korianderzaden1/4 tl kardemomgemalensnufje gemalen nootmuskaatsnufje kaneel150 g groene olijven1 el citroensap1 el sinaasappelsap3 teentjes knoflookgemalen Bereidingswijze Verhit de olijfoliede komi... bekijk recept »

Macaronisoep

Een flinke boel macaroni (ongekookt of een restje van de vorige dag)- 50 g boter- 50 g bloem- 1 l tuinkruidenboullion- 150 ml melk- 200 ml slagroom- foelie- nootmuskaat- zout- zwarte peper Kook de macaroni in de boullion volgens de aanwijzing op de v... bekijk recept »

Hollandse Biersoep (oud Bruin)

1 flesje oud bruin1/2 fles witte wijn4 eierdooiers1 el boter1 el suikersnufje nootmuskaatgeroosterd witbrood Bereidingswijze Bier en wijn au bain-marie verwarmen.Het eigeel met boter en suiker opkloppen en door de vloeibare massa roeren. Goed doorwar... bekijk recept »

Champagnemouse

1 el citroensap 1 1/2 dl champagne rose 3 el zoete sherry 3 el cognac 6 el gele basterdsuiker snufje nootmuskaat snufje kaneel 4 dl geklopte slagroom 6 kaneelkoekjes Bereidingswijze Meng de citroensap met alle drankde suikerde nootmuskaat en de kan... bekijk recept »

Cowboyeten

- 2 blikken witte bonen in tomatensaus - dubbelbakje voorgekookte aardappeltjes - 500g speklappen of ger. spekreepjes - 3 uien - tomatenketchup - nootmuskaat - bouillonblokje - aromat - mosterd Zorg dat de aardappeltjes bijna gaar zijn gekookt. Bak h... bekijk recept »

Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes

250 g Hollandse garnalen (ongepeld) peper en zout nootmuskaat 1 spitskool klontje boter 100 g pijnboompitjes Voor de bisque: 1 kg garnaalkoppen 1 selderij 200 g wortel 200 g ui 1 scheut cognac 2 dl witte wijn 3 el tomatenpuree Voor de espuma: 300... bekijk recept »

Gemengde Paddestoelensoep

250 g gemengde paddestoelen 1 el olijfolie 1 flesje Maggi Basis voor Champignoncremesoup 1 pakje Maggi soepenbinder 100 g minilamsgehaktballetjes versgemalen peper zout nootmuskaat 2 el fijngesneden peterselie Bereidingswijze Snijd de paddestoelen kl... bekijk recept »

Groentesaus

2 eetl natriumarme mayonaise 1 eetl slagroom peterselie nootmuskaat peper Hulpmiddelen Hakmes plastic bakje lepel Hulpmiddelen - Hakmes plastic bakje lepel Bereidingswijze Hak de peterselie fijn. Meng de slagroom met de natriumarme mayonaise. Voeg n... bekijk recept »

Boerenkoolstampot.1

500 gr gare gierst 300 gr boerenkool 3 dl water of 2 1/2 dl water en 1/2 dl bouillon 1 theel zout 40 gr margarine nootmuskaat,peper Bereidingswijze Maak de boerenkool schoon en snijd hem fijn.Breng het water met het zout aan de kooken kook dit ongeve... bekijk recept »

Pagina 13 van 100