1000 recepten met nootmuskaat
4 struikjes andijvie zout 2 dl zure room 1 ei nootmuskaat. Was de andijvie zorgvuldig. Blancheer de struikjes 5 minuten in kokend water. Laat de andijvie goed uitllekken en stoof haar vervolgens gaar in de zure room. Breng de struikjes over op ee... bekijk recept »
600 g gepelde garnalen 4 gehakte teentjes knoflook 1 gehakte ui 1 bosje peterselie geraspte nootmuskaat pimentpoeder boter Pureer de garnalen met de knoflook, de uitjes, de gehakte peterselie, wat zout, nootmuskaat en piment in de keukenmachine. Bebo... bekijk recept »
600gr pasta 5 lepels tomatenpuree peper zout en nootmuskaat 500 gr gemalen kaas 1 schijf ontvette hesp(1 cm dik) 1/2 l melk Breng de melk met tomatenpuree aan de kook.Bind deze met een roux(boter en bloem). Kruiden met peper en zout en nootmuskaat.Al... bekijk recept »
500 gram GAREdrogeaardappelen. 30 gr. boter 1 heel ei en een eierdooier en 1 eiwit zoutnootmuskaat paneerei (= 1 eiwitlosgeklopt met 1 lepel water) paneermeel frituurvet Precies 500 gr. GARE aardappelen, zéér fijn maken en vermengen me... bekijk recept »
300 gr gare gierst 1 1/2 dl water 1 theel zout 150 gr andijvie 40 gr magarine 3 eetl melk nootmuskaat Maak de andijvie schoon en snijd deze heel fijn.Maak de gierst warm en pureer deze,voeg de margarine en het vocht,nootmuskaat naar smaak en dieet t... bekijk recept »
750 gram schoongemaakte tarbot witte wijn 3 dl blanke roux 3/3 liter visbouillon 100 gram pittige kaas peper nootmuskaat. Pocheer de tarbot in de visbouillon met wat witte wijn. Leg de gare vis in een vuurvaste schaal. Maak de roux met een deel... bekijk recept »
1 teentje knoflook2 kopjes riesling/ chablis1 tl citroensap1 pond geraspte gruyere en 1/2emmentaler 3 el. bloemzoutpepernootmuskaat2 el.kirschstokbrood Binnenzijde fonduepan inwrijven met knoflook.wijn en citroensap erin. aan de kook brengen. Geraspt... bekijk recept »
25 gr bloem 25 gr (room)boter - 1/8 l slagroom - 1/8 l kruidenbouillon - 100 gr gekookte ham - zoutpeper en nootmuskaat Laat de boter smelten maar niet bruinen. Roer de bloem er door en daarna de bouillon. Als de saus glad is de slagroom erbij gieten... bekijk recept »
3 eierdooiers1 dl koffieroom1 glas witte wijn500 gr.geraspte Emmenthalerpepernootmuskaatreepjes geroosterd brood Dit recept moet wel warm worden maar mag niet koken! Klop de dooiers los met de room en de witte wijn en zet de pan dan op een laag vuur,... bekijk recept »
6 plakjes deeg voor hartige taart 4 eieren 250 ml creme fraiche beetje nootmuskaat 150 gram gruyeregeraspt 2 gerookte kipfiletsin reepjes Oven voorverwarmen op 200 graden Plakjes deeg over werkvlak uitspreiden en laten ontdooien In kom eieren en cr... bekijk recept »