1000 recepten met nootmuskaat
350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »
350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »
125 gr schoongemaakte en in dunne ringen gesneden prei 2 fijngesneden rode uitjes 2 eetlepels boter 1 eetlepel rijstebloem 6 dl groentenbouillon 1 dl room 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel nootmuskaat 1/2 theelepel witte peper Verhit de boter in een b... bekijk recept »
1kg aardappels zout peper nootmuskaat 1 dl melk 1 ui 2 teentjes knoflook 1 Chinese kool 1 zakje nasikruiden 350 g spekblokjesSchil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel ... bekijk recept »
1 dun Frans stokbrood (of Italiaans, als je dat krijgen kunt) in dunne sneetjes gesneden extra vergine olijfolie 250 g diepvriesdoperwten versgeraspte nootmuskaat 1 kleine rijpe peer in blokjes balsamico- of sherry-azijn 125 g jonge pecorino of Parme... bekijk recept »
350 gram bloem 1 volle theelepel zout 15 gram bakkersgist 1 dl. lauwwarm water 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels olijfolie 2 dl. droge witte wijn 2 dl. slagroom 125 gram gevulde olijven 4 preien in ringen 4 uien in ringenzout peper nootmuskaat- Oven v... bekijk recept »
1 pak bladerdeeg 600 gr aardappels, in schil gekookt Zout Peper 400 gr rijpe peren, geschild, in dunne plakken 300 gr cheddarkaas, in plakken 1 1/4 dl zure room 3 eidooiers 4 eetlepels geraspte oude kaas Nootmuskaat 1 theelepel gedroogde ma... bekijk recept »
Verse aardappelpuree 1 eetlepel olie 150 gram spekblokjes 1 gehakte ui 600 gram half om half gehakt 250 gram fijne soepgroente zout, peper, nootmuskaat 1 theelepel mosterd evt. 2 eetlepels geraspte komijnenkaasBereid de puree voor 4 personen. Bak in... bekijk recept »
Voor 4 personen: 50 g boter 55 g bloem 3 dl melk 100 g pittige roomkaas 100 g abdijkaas 1 eierdooier nootmuskaat peper en zout enkele takjes verse peterselie Om te paneren: bloem losgeslagen eiwit paneermeelSmelt de boter en doe er de bloem bij. Laat... bekijk recept »
50 gram boter30 gram bloem1/2 liter melk50 gram geraspte oude kaaszout en pepernootmuskaat- Laat de boter op een laag vuurtje smelten. Doe de bloem bij de boter,en roer het goed door totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg al roerend de melk erbij ... bekijk recept »