1000 recepten met nootmuskaat
4 eieren 50 g bakboter 40 g tarwebloem 5 dl half volle melk 100 g kaas peper zout nootmuskaatEen soufflévorm met een diameter van 22 centimeter beboteren. De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde rou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 g gerookte zalm 200 g groentereepjes (diepvries) 1 courgette 100 g geraspte mozzarella 1 vel uitgerold bladerdeeg 4 eieren 2 dl lichte room nootmuskaat peper en zoutLeg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm... bekijk recept »
5 plakjes zalm (gerookt) 2.5 dl room 1 dl melk (halfvol) 4 eieren 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 eetlepel dille (fijngehakt) 150 g bladerdeeg 250 g witte bonen (gedroogd) nootmuska... bekijk recept »
1 flinke bos radijsjes 1 bosje waterkers 2 uien 1 l rundsbouillon 2 dl room 2 aardappelen suiker peper, nootmuskaat en zoutSnij de radijsjes in dunne plakjes en spoel het groen. Laat de fijngesneden uien fruiten in wat olie, giet er de bouill... bekijk recept »
200 gram ui 5 dl melk 40 gram boter 40 gram bloem zout, peper nootmuskaat- Maak de uien schoon en snij ze in schijven. Kook ze 20 minuten zachtjes in de melk met zout, peper en nootmuskaat. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Hak ze daarna fijn. Maa... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »
2 kg asperges20 g zout50 g boter8 eieren80 g boterzoutwitte peper uit de molengeraspte nootmuskaatGaar de asperges. Kook intussen de eieren hard (10 minuten) en smelt de 80 gram boter. Pel de eieren, snij ze middendoor en wip de dooiers eruit. Wrijf ... bekijk recept »
2 kg. Asperges20 gr. Zout50 gr. Boter1 bosje Peterselie100 gr. Boter1/2 CitroenZout en witte peper uit de molenGeraspte nootmuskaat- De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden Daarom m... bekijk recept »
Voor 2 personen: 250 gram verse asperges 5 dl water 2 theelepels zout suiker kruidentablet 20 gram margarine 4 takjes peterselie 1/2 eidooier 1 eetlepel slagroom nootmuskaatLeg de asperges plat neer en schil ze met een dunschiller. Begin 1 cm onder h... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1kg aardappelen 600g spinazie 2dl melk 25g boter peper zout nootmuskaatSchil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de spinazie schoon, was deze goed en kook in een pan de spinazie met he... bekijk recept »