Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Eenvoudige shoarmaschotel

Voor 4 personen: 1 kilo shoarmareepjes 1,5 kilo kruimige aardappelen 2 komkommers 4 tomaten 8 eetlepels zoetzure rauwkost 50 gram boter 1,5 deciliter room zout en peper nootmuskaat bakboterKook de aardappelen gaar en laat droog stomen. Pureer de aard... bekijk recept »

Ei in een potje

Voor 2 personen: 2 takjes basilicum 50 g gerookte kipreepjes zout (versgemalen) peper 4 eieren (middel) 100 ml Griekse yoghurt nootmuskaat 25 g (versgeraspte) parmezaanse kaas 1 1/2 eetlepel olijfolie (extra vierge)Oven voorverwarmen op 175 ... bekijk recept »

Franse ovenschotel

Voor 4 personen: 500 gr kipfilet (in blokjes) 2 uien (in ringen) 1 groene paprika (in stukjes) bakje champignons (in plakjes) 1 blikje tomatenstukjes bloem 4 dl bouillon van een blokje 1 dl rode wijn snufje nootmuskaat peper en zout tijm 200 gr geras... bekijk recept »

Kalfsgebraad in herfsttooi

1000 g kalfsgebraad 2 appelen (Jonagold) 240 g druiven (ontpit) 100 g gedroogde ham 40 g boter (bakboter) 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 cl maderawijn peper zout nootmuskaat kaneelpoeder 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt) 1 eetlepel peterselie (fi... bekijk recept »

Kalfslapjes met witloof, erwtjes en ham

300 g erwtjes zout 4 stronkjes witloof 4 kalfslapjes peper 100 g bakboter 150 g gekookte ham nootmuskaat 1 dl witte droge wijnDe erwtjes blancheren in kokend water met een beetje zout. Afgieten, laten schrikken met koud water en laten uitlekken in ee... bekijk recept »

Kalfsragout met madera en dragon

600 g kalfsfricassee 2 vleesbouillonblokjes 3 stengels bleekselderij 3 preiwitten 2 raapjes 3 wortelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 blaadje laurier 2 kruidnagels 1 takje tijm 25 dl water 2 eierdooiers 1 dl room 1 cl maderawijn peper zout nootmuskaat ... bekijk recept »

Kalfsreepjes van Els

300 g kalfslappen (in reepjes gesneden)2 eetlepels olijfolie1 bosuitje (fijngesneden)400 g bloemkool (roosjes, diverse soorten ( wit, groen, ster)2 eetlepels geraspte kaas (oude)snufje zoutsnufje pepersnufje nootmuskaat- Blancheer de bloemkoolroosjes... bekijk recept »

Lamskoteletjes met witloofflan

6 stronkjes witloof peper zout nootmuskaat 2 eierdooiers 1 dl room 12 lamskoteletten 2 dl lamsfond 100 g bakboterHet witloof schoonmaken, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en gaarstoven in wat boter met een bodempje lamsfond. Uit de pan nemen, ... bekijk recept »

Lamsnootjes met aardpeer en rapen

8 lamsnootjes500 gr aardperen2 bundeltjes rapen1 el room100 gr boterpeper en zoutnootmuskaat2 el rode wijnazijn- Schil de rapen, kook ze in water en pureer ze, breng op smaak met de room, peper, zout en nootmuskaat. - Schil de aardperen en snij ze in... bekijk recept »

Lamsnootjes met aardpeer en rapen

Voor 4 personen: 8 lamsnootjes 500 gr aardperen 2 bundeltjes rapen 1 eetlepel room 100 gr boter peper en zout 2 eetlepels rode wijnazijn nootmuskaatSchil de rapen, kook ze in water en pureer ze. Breng op smaak met de room,peper, zout en nootmuskaat. ... bekijk recept »

Pagina 64 van 100