Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Preisoep

Voor 4 personen: 200 gr aardappelen 400 gr prei 25 gr boter 1 liter kippenbouillon scheutje koffieroom zout peper nootmuskaat 50 gr geraspte kaasSchil de aardappelen en rasp ze op de grove rasp. Snijd de gewassen prei in dunne ringen. Smelt d... bekijk recept »

Pompoensoep met rijst

Voor 4 personen: 400 gr pompoenvlees 1 ui 2 teentjes knoflook 1 1/2 liter kippenbouillon ( blokje) peper, zout, nootmuskaat 75 gr langkorrelrijst 100 gr boter 2 sneetjes witbrood 2 dl waterSnijd het pompoenvlees in blokjes en hak de ui en de knoflook... bekijk recept »

Mechelse asperges met Noordzeetong en Zeebrugse ga

Mechelse asperges met Noordzeetong en Zeebrugse garnalen 12 asperges12 tongentjes120 gr handgepelde garnalen4 eitjes1/2 bosje peterselie2 dl olijfolie1 teentje lookshisapeper, zout en nootmuskaatbloemeiwitbroodkruim- Schil de asperges, kook ze beetga... bekijk recept »

Ravioli met spinazie

[color=blue:03c497aa65]** voor de pasta[/color:03c497aa65]270 gr bloem3 eierensnuifje zout[color=blue:03c497aa65]**voor de vulling[/color:03c497aa65]300 gr spinazie250 ricottanootmuskaatpeperBereiding: - Kneed de bloem met de eieren en het zout tot e... bekijk recept »

Rijstpudding

3 eetlepels rijst 50 gram suiker 6 dl melk I kaneelstokje of1/2 theelepel geraspte nootmuskaat stukje boterDoe de rijst met de suiker in een ondiepe vuurvaste schaal. Giet er de melk over en voeg kaneel of nootmuskaat toe. Bak dit alles in een zeer ... bekijk recept »

Rode poon met knolselder en tomaatjes

4 hele schoongemaakte rode ponen zonder kop1knolselderij in staafjes gesneden 4kleine tomaten het sap van 1 citroen 2.5dl room 1el gehakte peterselie 100g boter een mespuntje nootmuskaat peper en zout- De knolselderij besprenkelen met citroensap .De ... bekijk recept »

Rog met tomaat en aardappelpuree

Voor 4 personen: 4 rogvleugels van elk 250 gr 1 grote tomaat 750 gr bloemaardappelen 100 gr boter ongeveer 1 dl melk 1 toefje peterselie peper, zout en nootmuskaatWas de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide k... bekijk recept »

Royale stoemp

Voor 4 personen: 1 kg bloemige aardappelen 700 g uien 2 dikke preien 700 g wortelen 1/4 knolselder 100 g gerookte spek 2 struikjes witloof 1/4 savooiekool 125 g spruiten 1 ei Scheutje room Klontje boter Peper, zout en nootmuskaatSchil de aardappelen ... bekijk recept »

Selder-champignonsoep met knoflook

voor 4 personen 350 champignons, grof gehakt 4 stengels bleekselder, grof gehakt 3 teentjes knoflook 3 eetlepels droge sherry of droge witte wijn 7,5 dl kippebouillon 2 eetlepels worcestersaus 1 tl nootmuskaat zout (indien geen bouillonblokjes gebrui... bekijk recept »

Selderijsoep

Voor 2 personen:per persoon 30 Kcal 2 stengels bleekselderij 3 dl (groente)bouillon 1 eetlepel bloem ½ dl melk 4 takjes peterselie nootmuskaatMaak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes. Kook de selderij 5 minuten in de bouill... bekijk recept »

Pagina 66 van 100