Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

SNELLE PREISOEP

4 el olijfolie 1 ui 2 preien 250 g aardappelen 0,5 l vleesbouillon zout, versgemalen peper 1 mp tijm 1 mp nootmuskaat 1 bekertje cr?me fra?che 2 eidooiersBEREIDING De olijfolie in een pan verwarmen en de fijngesnipperde uien er glazig in fruiten. Pre... bekijk recept »

Katwijkse stamppot rauwe andijvie

Voor 2 personen: 600 gram aardappelen zout 400 gram andijvie 2 ansjovisfilets 1 eetlepel (olijf)olie ± 1 1/2 dl halfvolle melk peper, nootmuskaatSchil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Maak de andijvie schoon en snijd de groent... bekijk recept »

Kip in roomsaus

Voor 4 personen: 1 kip groenten (selderij, wortels, bleekselderij) wat peperkorrels 1 kleine ui zout, nootmuskaat 2 eetlepels boter 2 eetlepels bloem 1/4 liter slagroom 1 eierdooier peterselieGiet heet gezouten water over de gewassen in stukken gesne... bekijk recept »

Taartje van witloof met grijze garnalen

Voor 4 personen: • 1 vel bladerdeeg • 2 witloofstronken • 1 broccoli • 200 g grijze garnalen • 1 dl room • 1 eidooier • Peper, zout en nootmuskaatSnijd mooie driehoekjes uit het bladerdeeg en bestrijk ze met de eidooier. Bak ze in een voorverwarmde o... bekijk recept »

Taatjespap

700 gr aardappelen (liefst bloemig) 1l karnemelk nootmuskaat, peper & zout 60g boter enkele eitjes (afhankelijk hoeveel je er wenst, je eet ze zachtgekookt in de pap, wij nemen meestal 2 a 3 pp) fijngesnipperd uitje of sjalotje (goed fijn, want j... bekijk recept »

Tajine aardappel-souffle

800g aardappelen, zout, vers gemalen peper, gemalen nootmuskaat, 1/8 l melk, 4 eieren, 100g geraspte kaas, 50g boter- Kook de aardappels, schil ze na de kooktijd en maak ze fijn. - Splits de eieren. Meng de aardappels met de eidooiers, de melk... bekijk recept »

Tongrolletjes met rucolapuree

Voor 4 personen: filets van 3 kleine (schar)tongen (dus 12 reepjes) 1 potje gegrilde paprika 1 kg aardappelen 200 ml warme melk 2 el boter 50 g rucola nootmuskaat peper en zoutSchil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de paprika in r... bekijk recept »

Tompoes van kwartelfilet en witloof met mosterdsau

1 kg kwartelfilets (diepvries) 2 plakjes bladerdeeg ± 700 g witloof 4 eetl. boter 1,5 dl room 1 ei 1 dl kippenbouillon(1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water) 1 eetl. mosterd 1 borrelglas cognac nootmuskaat peper en zoutmag enkele uren voor... bekijk recept »

Varkenskotelet met selderpuree en selderchips

voor 4 personen: 4 mooie varkenskoteletten Bakboter 1 knolselder 4 grote aardappelen 1 liter melk Nootmuskaat 200 gr boter 1 dl room Platte peterselie Selderijzout frituurolieSchil de knolselder en snijd hem in 4 Houd 1 stuk en maak er chips van (man... bekijk recept »

Wortelstamppot

Voor 2 Personen: 4 grote aardappelen (geschild, in stukken gesneden) 6 grote wortelen (geschild, in stukken gesneden) 2 ajuinen (fijngesneden) 3 laurierblaadjes (gekneusd) water peper, zout en nootmuskaat scheutje melkDoe de stukken aardappelen, wort... bekijk recept »

Pagina 67 van 100