Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Canneloni Met Paddestoelensaus

Benodigdheden voor 4 personen 10 lasagnevellen 500 gr champignons 2 knoflook tenen 20 gr. gedroogde funghi porcini of 500 gr kastanje paddestoelen 6 dl melk 65 gr. boter 40 gr. bloem zout/ peper snufje nootmuskaat 3 el olijfolie 10 plakken jong beleg... bekijk recept »

Aspergegratin

750 g groene asperges- 300 g gerookte zalm- 250 ml slagroom- 1 bol mozzarellain plakjes- 1 zakje geraspte kaas (175 g)- 1 eetlepel kruidenboter- zout- zwarte peper- nootmuskaat- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de asperges en snij de uiteinden... bekijk recept »

Ethiopie: Berbere

1 tl gemberpoeder1/2 tl gemalen kardemom1/2 tl gemalen koriander1/2 tl fenegriekzaad1/2 tl versgeraspte nootmuskaatsnufje gemalen kruidnagel1 gesnipperde ui2 teentjes knoflook3 el rode wijn225 g paprikapoeder2 el cayennepeper1/2 tl versgemalen zwarte... bekijk recept »

Lasagna Bolognese Rapido

1 pot Bolognese saus (Grand&prime Italia)2 teentjes knoflookverse lasagnevellen (bv Albert Heijn)zakje bechamelsauspoeder (Grand&prime Italia)5 dl melknootmuskaatgeraspte belegen kaas of zakje gratin-kaas (Vergeer) Verwarm op laag vuur de bolognesesa... bekijk recept »

Italiaanse Hamburger

1 sjalotje,gesnipperd3 zongedroogde tomaten op olie125 gr monzarella3 takjes basilicum200 ge gehaktnootmuskaatzout,peperolie2 ciabattini's(broodjes)2 eetl knoflookmayo6 takjes rucoloa Snij de toaten in kleine stukjes.Snij de helft van de monzarella i... bekijk recept »

Couscous Met Vis (Sicilie)

300 g couscous, 1 doosje saffraanpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 mespunt kaneel nootmuskaat, zoutvers gemalen peper Voor de vissoep: 1 kg gemengde vis (bijvoorbeeld brasempoonsardientjesschelvis)500 g tomaten, 2 stengels bleekselderij1 bosje pe... bekijk recept »

Ravioli Nudi

600 g snijbiet, 500 g ricotta, 2 eieren, 150 g Parmesaanse kaas, 2 eetplepels bloem, zout,muskaatnoot, 1 bot salie, 50 g boter, 1 glas witte wijn, een beetje magere braadjus Snipper de snijbiet fijn en blancheer deze in kokend gezouten water, verfris... bekijk recept »

Lamsgehakt Met Tabbouleh

Lamsgehakt: 1 kop bulgur (gebroken tarwekorrels) 500 g lamsgehakt 1/4 kop pijnpitten 1 kleine uifijngesnipperd 1 kleine groene paprikain stukjes 1 tl gemalen piment 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kaneel 1/2 tl chilipoeder 80 ml yoghurt 1 eilosg... bekijk recept »

Nan Khatai

3/4 kopje maizena1/2 kopje boter1/4 kopje fijngehakte amandelen1/2 kopje bloem1/2 kopje suiker1 tl. nootmuskaat Voorbereiding De oven op 250 voorverwarmen. De boter en suiker door elkaar roeren tot het mengsel schuimtbloem en maizena er doorheen zeve... bekijk recept »

Ierse Aardappeltaart

1 pak bladerdeeg (Danerolleskoeling) 600 gr aardappelsin schil gekookt zoutpeper 400 gr rijpe perengeschildin dunne plakken 300 gr cheddarkaasin plakken 1 1/4 dl zure room 3 eidooiers 4 eetlepels geraspte oude kaas nootmuskaat 1 theelepel gedroogde m... bekijk recept »

Pagina 94 van 100