1000 recepten met nootmuskaat
20 gr boter 25 gr bloem 1 flesje witte wijn (250 ml) 1 1/2 groentebouillontablet 1 zakje gemalen kaaspittig!! 1 bekertje slagroom (125) gemalen nootmuskaat 2 bosuitjes In pan boter laten smelten.bloem erbij doen en ca 1 minuutje zachtjes bakken. wijn... bekijk recept »
40 gram roomboter40 gram bloem1 liter aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen) stukjes gekookte asperge1/2 bouillonblokje (vlees of kruidenbouillon)1 ei1 dl melk of 1/2 dl roomnootmuskaat. Roux maken van boter, bloem en aspergenat. Bouillonblokj... bekijk recept »
300 g soepvlees zout 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 3 stukjes foelie 2 zwarte peperkorrels 200 g waspeen 3 tengels bleekselderij 1 prei 2 takjes peterselie 1 beschuit 200 g rundergehakt mespunt nootmuskaat peper 50 g vermicelli Intussen wortels en b... bekijk recept »
1 oranje pompoen2 kilo of meer1 flinke handvol croutons150 gram geraspte kaas1 bekertje slagroom1 bekertje volle melk1 theelepel zout3 theelepels suiker2 teentjes knoflooknootmuskaat. Maak de onderkant van de pompoen voorzichtig recht zodat hij recht... bekijk recept »
Ingredienten 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olie 500 gr rundergehakt 2 theelepels gember 1/2 theelepel kruitnagel 1 theelepel nootmuskaat 2/3 theelepel kaneelpoeder 1 theelepel zout 1 eetlepel barbecausaus 2 eetlepels koriander of dille 1 ... bekijk recept »
300gr blanke roux (100 gr boter - 200 gr bloem) 1 liter melk 300 gr gemalen kaas peperzout en nootmuskaat liason van 2 eierdooiers en 1dl room olie alles om te paneren: bloem,anglaise en paneermeel peterselie Roux bereiden, melk toevoegen, kruiden... bekijk recept »
450 g deeg voor hartige taart paneermeel 4 grote aardappelen 2 friszure appelen 1/2 tl gemalen piment 1/2 tl gemalen kruidnagel 300 g varkensschouderin reepjes zout en versgemalen peper 50 g vet rookspekin kleine blokjes 2 grote uienin grote... bekijk recept »
1 kop sterke koffie 1,75 kop heldere honing 3 eetlepels cognac (desgewenst) 4 eierenlosgeklopt 1,25 kop bruine rietsuiker 4 eetlepels plantaardige olieplus extra om in te vetten 3,5 kop bloemgezeefd 3 theelepels bakpoeder 1 theelepel dubbelkoolzure s... bekijk recept »
Water 500 gram schapenbout 500 gram rode linzen 1 paprika 5 tomaten 200 gram bleekselderij winterpeen (ongeveer 200 gram) bosje peterselie 6 teentjes knoflook 2 kleine uien olijfolie nootmuskaat peper zout laurierbladeren 2 blokjes bouillonkruiden ke... bekijk recept »
1 kg spinazie5 eieren250 g feta of cottagecheese (huttenkase)zoutpeper1/4 tl nootmuskaat8 vierkante matses500 ml warme melk Maak eerst de vulling:Was de spinazie en verwijder alle harde stelen. Laat uitlekken en knijp er dan zoveel mogelijk water uit... bekijk recept »