1000 recepten met nootmuskaat
750 gram aardappelenzout750 gram broccoli4 eetlepels zure room1 klein eipepernootmuskaat1 theelepel mosterdworcestershiresaus 100 gram geraspte oude kaas200 gram grof gehakte gemengde noten. Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ongeveer 2... bekijk recept »
1 kg aardappelenzout4 sjalotjes1 krop ijsbergsla50 gr botermespunt nootmuskaatpeper250 gr spekjes Schil en was de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Maak de ijsbergsla schoon en snijd ze heel fijn. Goed uit laten lekken. Bak de spe... bekijk recept »
# 1 pond zuurkool. # aardappelen. # 1 bakje spekjes. # 1 ui. # 1 pakje brie. # 1theel kruidnagelpoeder. # peper zout. # nootmuskaat. # 2 beschuiten. # boter. # beetje melk 1/Kook de zuurkool met de aardappels en de ui en zout en kruidnagelpoeder in d... bekijk recept »
- 4 aardappelen - melkboter nootmuskaatei - 400 a 500 gr gehakt (runds of kalfs of gemengd) - 1 ui - 1 bokaal appelmoes / compote - kruiden naar smaak - chapelure - eventueel een beetje geraspte parmesan Maak een puree van de aardappelen, nootmuskaa... bekijk recept »
Pond witlof kilo aardappels 125gr hamreepjes 125gr geraspte kaas scheutje melk voor de aardappelpuree 4 braadworsten boter om te braden peper,zout en nootmuskaat Kook de gesneden witlof in ongeveer 15 minuten gaar. kook de geschilde aardappels gaar e... bekijk recept »
- 500 gram oudbakken witbrood - 1.2 liter slagroom of melk - 4 eieren - 1 bosje kruiden (basilicumkervelpeterselie (of een mengsel van deze drie) - zoutpeper - nootmuskaat - geklaarde boter Klop de eiren met de kruiden en met het zout, peper en nootm... bekijk recept »
Voor de fondue 400 g Hollandse gatenkaas geraspt 400 g jong belegen Goudse kaas geraspt 50 g gepelde walnoten fijngehakt ? liter cider 2-3 eetlepels maizena 75 ml slagroom versgemalen peper Nootmuskaat 2 eetlepels fijngeknipte bieslook Om te... bekijk recept »
1 teentje knoflook 4,5 dl droge witte wijn 400 gram Emmentaler 400 gram Gruyere e.v.t kirsch nootmuskaat peper maizena Wrijf een pan in met een teentje knoflook. Giet daar de wijn in, verwarm deze tot ze gaat bruisen. Voorzichtig de gemalen kaas toev... bekijk recept »
800-1000 gram geraspte kaas (verhouding zoet/pikant 1:1)500 ml. droge witte wijn (of appelsap of melk)1 borrelglaasje kirsch (of water)1 teentje knoflooktabasconootmuskaatallesbinder2 stokbroden a 220 gram. Verwarm de wijn tot deze bruist, maar nog n... bekijk recept »
- 6 dl. water - 2/3 bouillontabelt - 2 eetlepels vermicelli - stukje ui - stukje prei - stukje wortel - stukje bloemkool - gehakte peterselie - 40 gr gehakt - 1 eetlepel paneermeel - 1 eetlepel water - zout en peper - nootmuskaat Breng de 6 dl. wate... bekijk recept »