Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Bechamelsaus

- 30 gr boter - 1 tl fijngehakte sjalotje - 1 fijngehakte selderiesteel - 30 gr bloem - 1/4 l melk - 1 takje tijm - 1 laurierblad - vers gemalen nootmuskaat - peper/zout Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg het sjalotje toe en laat het doo... bekijk recept »

Basharijst

Rijst1 pond rundergehakt2 uien4 tenen knoflook1 rode peper1 rode paprikapeperzout1 eetlepel sambalnootmuskaatpaneermeelgroot blikje tomatenpureeolijfolie Kruid het gehakt lekker pittig met peper, zout, nootmuskaat, een beetje paneermeel en een eetlep... bekijk recept »

Gevulde Varkenshaas

1 varkenshaas 2 velletjes gerookte zalm 300 gram verse spinazie 2 eetlepels margarine 2 eetlepels bloem melk peperzoutnootmuskaat In 1 eetlepel margarine de varkenshaas aanbraden in de koekepan. Dan de varkenshaas op een ovenschotel overdoen en met ... bekijk recept »

Paksoistamppot Met Slavinken

300 gram paksoi 3 deciliter melk 40 gram (room) boter 4 slavinken 1 pak aardappelpuree 1 eetlepel paprika poeder 1 halve paprika (geel) zout peper nootmuskaat Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de sla... bekijk recept »

Koninklijke Ballen

-750 g zeer fijn gemalen kalfsgehakt -2 boterhammen (zonder korst) -2 eieren -boter -zoutnootmuskaat -1 eierdooier -een scheutje melk -leg de boterhammen even in water en knijp het vocht eruit -doe een klontje boter in de koekenpan en bak er het in k... bekijk recept »

Kaasfondeu Met Kruiden

2 teentjes knoflook4 dl droge witte wijn1 1/2 tl gemalen witte peper1 tl geraspte nootmuskaat800 g geraspte kaas(speciaal voor fondue)1 el aardappelmeel1 cl kirsch1 bosje fijngehakte verse salie1 bosje fijngehakte verse dragon1 laurierblad Wrijf de f... bekijk recept »

Kaasfondue

Per persoon 100gr VILLA NELLA kaas boerenkaas met tomaatjes,lijfjes en een smaakvolle italiaanse mix van kruiden. 50 gr Emmenthaler(Zwitsers) 50 gr Gruyere(Zwitsers) de Zwitserse kaas kunt u ook vervangen door Weydeland goudse jongbelegen kaas . drog... bekijk recept »

Snoekbaarsfilet Met Groene Kool En Spek

-700 g Snoekbaarsfilet -150 g mager spek -1 kleine groene kool -3 sjalotten -het sap van anderhalve citroen -2 dl vleesbouillon -5 dl kippenbouillon -2 eiwitten -50 g boter -een mespuntje gemalen nootmuskaat -peper en zout - Boter in de wok verhitten... bekijk recept »

Griekse Hachee

600 gr hacheevlees2 el olijfolie2 el boter1 ui2 teentjes knoflook1 blikje tomatenblokjes2 dl rode wijn2 el azijnmespunt nootmuskaatmespunt kaneel1 tl suikerzoutpeper1 dl bouillon1 bosje lente-ui1 el olijfolie. Bak het vlees goudbruin in de olie met b... bekijk recept »

Zwitserse Kaasfondue

200 gram geraspte emmenthaler200 gram geraspte gruyere200 gram geraspte appenzeller4 dl droge witte wijn1 teentje knoflook3 eetl. maizena2 eetl. room culinair1 eetl. kirschpepernootmuskaatstokbrood Snijd het teentje knoflook doormidden en smeer hierm... bekijk recept »

Pagina 88 van 100