Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Ramequin Met Ham

-8 (tot 12) dunne sneetjes wit brood -8 eetlepels witte wijn -8 grote plakken gruyere of emmenthaler -8 grote plakken gekookte ham -paprikapoeder (edelzoet) -20 g boter -3 eierdooiers -1/4 l melk -1/4 l slagroom -zoutgeraspte nootmuskaat bieslook -3 ... bekijk recept »

Champignons Met Roomsaus

400gr. champignonszoutsap van 1 citroen45 gr. boter25 gr. bloem1/8 dl. room1 dl melkmespuntje tijmnootmuskaataromapeper Was de champignons zeer goed, maak ze schoon en kook ze 5 min. in 1 liter kokend water met 1 eetl. zout, de helft van het citroens... bekijk recept »

Tortilla's De Patatas

4 eieren4 bosuitjes1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotelsnootmuskaatversgemalen peper2 el. zonnebloemolie Klop de eieren los en snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes. Bereid 2 zakjes puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de ei... bekijk recept »

Vis Ovenschotel Met Tijm En Limoen

3 grote aardappelszeezoutcitroenpeper (silvo)6-10 peperkorrels2 moten zalm2 moten kabeljauw2 moten heilbot of andere vis zorg alleen dat de moten ongeveer even dik zijn (in totaal 1,5 kilo vis) 200 gram boter2 uien1 bol knoflook (liefts verse)2 theel... bekijk recept »

De Echte Grunningerkouk

250 gram zelf rijzend bakmeel 175 gram bruine basterd 3 eetlepels keukenstroop naar eigen smaak zout 1 theelepel kaneel ½ theelepel gemalen kruidnagel ½ theelep gemalen nootmuskaat 1 theelepel speculaas kruiden 150 ml melk Meng de bakmeel... bekijk recept »

Vlaamse Stoofsla

1 1/2 kilo stoofsla zout 2 dl zure room 1 ei nootmuskaat. Verwijder de buitenste lelijke bladeren en de stronk van de kroppen. Snijd de kroppen in niet te smalle repen en was die enkele malen. Geef na iedere wasbeurt het zand gelegenheid te bezin... bekijk recept »

Gehakttaart

4 eetl. paneermeel3 eetl. lichtbruine basterdsuiker600 gram runder gehakt100 gram katenspek fijn gesneden1 ei1 theel. zout peper en nootmuskaatpaprikapoedergesnipperde peterseliemosterd Verwarm de oven voor tot 200?C. Roer in een kom de suiker door h... bekijk recept »

Zalm Met Knoflooksaus

3 tenen knoflook 75 g pijnboompitten 2 el olijfolie 1 tl honing 1 tl citroenrasp (gebruik de nootmuskaatrasp) 1 tl citroensap 2 takjes verse of 1 tl gedroogde rozemarijn nootmuskaatpeper uit de molen 125 ml sour creamzout 2 moten zalm Rooster de pijn... bekijk recept »

Raapstelenstamppot Met Heilbot En Mosterdsaus

1 kg aardappelsgeschild in stukken zout en peper 4 heilbotfilets a 100 gr 3 eetelepels olie 250 gr oesterzwammen in reepjes 1 theelepel geraspte verse gember 1 teen knoflookgeperst 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 2,5 dl melk 25 gr boter of margarine no... bekijk recept »

Spruitenschotel

500 gram spruiten - 700 gram aardappels - zoutpepernootmuskaat - melk - boter voor invetten - 200 gram ontbijtspek in plakjes Schil was en kook de aardappels in gezouten water gaar. Maak de spruiten schoon en kook deze ca. 5 minuten in kokend water. ... bekijk recept »

Pagina 89 van 100