Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Peterseliedipsaus

2 sneetjes oud witbrood 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 30 g verse peterselie ½ zakje verse kervel ½ rode peper 3 eetlepels limoensap 1 dl olijfolie extra vierge suiker zout en versgemalen peper zwarte olijven1. Korstjes ... bekijk recept »

Opperdoezers met peterselieboter

750 g Opperdoezer Ronde aardappelen 20 g platte peterselie 75 g boter (op kamertemperatuur) 1 tl grof zeezout1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan.Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peter... bekijk recept »

Kruidenricotta met krokante ham

3 plakjes Prosciutto di Parma 1 el verse basilicum 1 el verse peterselie 1 el citroensap 125 g ricotta (bakje à 250 g) 8 tl houmous (bakje)1. Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krok... bekijk recept »

Mayonaise à la ravigote

6 el mayonaise 2 el zure room (bekertje 125 ml) 2 tl grove mosterd 2 zure augurken 1 sjalot 10 g platte peterselie (bakje à 20 g) 13 g bieslook (bakje à 20 g) 2 tl gedroogde dragon 1 el kappertjes (potje 100 g)1. M... bekijk recept »

Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm

800 g vastkokende aardappels 500 g spruiten, panklaar 1  ui 1 teentje knoflook 30 g boter 40 g bloem 100 g Gruyère 400 ml melk 0.5 bosje peterselie 300 g gerookte zalm 1  citroen AardappelsBreng ... bekijk recept »

Tomatensalsa

5 trostomaten 1 rode ui 2 el platte peterselie 2 el kappertjes 2 el citroensap1. Verwijder bij de trostomaten de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de platte peterselie fijn. Meng de tomaten met de kappertjes,... bekijk recept »

Rijsttoast met paprikamousse

2 zakjes amandelschaafsel ½ pot geroosterde paprika's (a 465 g) ½ eetlepel sambal 1 zakje verse peterselie (30 g) mespunt kaneelpoeder 4 eetlepels olijfolie 1 pak rijsttoast (lente-ui (65 g))1. Amandelschaafsel in... bekijk recept »

Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter

4 rode uien (middelgroot) 2 tl gedroogde dille 3 ansjovisfilets in olijfolie 1 teen knoflook 10 g platte peterselie 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur)1. Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat... bekijk recept »

Hollandse makreelkoekjes met maiskolven

400 g kruimige aardappelen 4 maiskolven 1 middelgrote ui 10 g platte peterselie 1 ei 260 g gerookte makreelfilet 2 komkommers 2 el (arachide)olie 250 g Griekse yoghurt1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ... bekijk recept »

Tonijnsteaks met spaghettini

4 tonijnsteaks (doosje à 2 stuks, diepvries) 400 g spaghettini 30 g peterselie 5 el olijfolie 1 teen knoflook 2 courgettes 250 g cherrytomaten1. Laat de tonijnsteaks ontdooien. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »

Pagina 3 van 100