Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Gegratineerde visschelp

2 plakjes citroen 150 g witvisfilets (koolvis, tilapia, zee; wolf, kabeljauw) 200 ml melk 100 g gekookte, gepelde (hollandse) garna; len 2 eetl. fijngehakte peterselie 30 g boter 30 g bloem 100 ml slagroom zout en versgemalen peper ca. 3 eetl. pane... bekijk recept »

Cocktail de crevettes (garnalencocktail)

2 citroenen 300 g noorse garnalen versgemalen peper 1 blik grapefruitpartjes (nettogewicht ± 4; 00 g) 6 takjes peterselie 1 ei 6 slabladeren 1/2 dl slagroom 3 el mayonaise 1 el tomatenketchup 1 el droge sherry worcestershiresaus paprikapoeder 1 ci... bekijk recept »

Asperges uit de Valais

1 kg asperges 10 gr zout 1 bosje bieslook 2 dl vinaigrettesaus 1 tl mosterd 4 eieren 1 dl mayonaise 1 bosje peterselie 1 bosje radijsjes Voor de vinaigrettesaus 1,5 dl slaolie 1/2 dl kruidenazijn 1/2 tl mosterd Witte peper uit de molen Z... bekijk recept »

Spiegeleieren Isoline

4 eieren 400 gram kippelevers 2 grote tomaten 150 gram champignons 4 sjalotjes Peterselie Paneermeel 150 gram boter 100 gram gerookt spek 2 uien 1 wortel 2 teentjes knoflook 1 stengel selderij 20 gram bloem 3 dl bouillon 1 bouquet garni Tomatenpuree ... bekijk recept »

mozarella met ansjovis

200 gr mozarella blikje ansjovis 100 g boter 1 el kappertjes citroen 3 takjes peterselie 3 eieren paneermeel stokbrood veldsla Laat 3 ansjovisfilets goed uitlekken en snijd de ansjovisfilets, de kappertjes in fijne stukjes, hak de peterselie fijn. Ve... bekijk recept »

forel in roomsaus

1 ui 1 winterwortel 1 bleekselderij 1 bosje peterselie 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes 1 el citroensap 1 dl wittewijn azijn 4 forelen 50 g boter 2,5 dl room zout peper Maak de ui, wortel en selderij schoon en hak ze grof. Doe de groente met de helft ... bekijk recept »

Kiptajine met saffraan, artisjok en olijven

2 uien1 dikke tomaat 2 aardappelen 1/2 bosje koriander 1/2 bosje platte peterselie 5 El olijfolie6 kippendijen (poulet noir, scharrelkip met zwarte poten) 1/2 tl kurkuma 1/2 tl gemalen gember1 theelepel verse gember, geraspt 1 laurierblad enkele dr... bekijk recept »

Parelhoen met garnalen

400 gram parelhoenfilet50 gram blanke amandelen2 eetlepel sherry2 teentje teentjes knoflook, gepeld25 gram pure chocolademespuntje cayennepeper1 bosje peterselie4 eetlepel olijfolie4 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd400 gram tomaten, ontveld, zonder zaad... bekijk recept »

Asperges op traditionele wijze met kaassaus

1 zak(je) Knorr kaassaus voor groente4 stuk(ken) eieren1 stuk(ken) geroosterd brood1 pot(ten) peper1 bos(je) peterselie4 el PLUS slagroom1 pot(ten) zout2 kg verse asperges200 g gekookte ham (in blokjes gesneden)1. Schil de asperges met een dunschille... bekijk recept »

Pappardelle met gehaktballetjes in roomsaus

500 g pappardelle600 g gehakt1 sjalot (fijngesnipperd)2 eieren400 ml kippenfond3 el broodkruimscheut droge sherry2 dl room1 teentje knoflook (geperst)1 el peterselie (gehakte)peperzout1. Snipper de ajuin fijn en hak de peterselie. 2. Kook 500g pappar... bekijk recept »

Pagina 80 van 100