1000 recepten met peterselie
400 g kippengehakt4 eieren (hardgekookt)250 g champignons1 ui500 ml tomatenpassata1 el madera1 el boter1 el Provençaalse kruiden4 takjes peterseliepeperzout200 g rijst2 el gehakt peterselie2 el gehakt bieslook1 blokje groentebouillon1. Pel de eieren.... bekijk recept »
150 g tarwegraan400 ml groentebouillon1 courgette250 g vastkokende aardappel250 g miniwortels1 rode paprika100 g erwtentakje peterselie (enkele)0.25 bosje bieslookpeperzout400 g varkensgehakt1 snede toastbrood3 el room1 ei1 el gehakt peterselie1 kl c... bekijk recept »
4 forellen (panklaar, van 250 à 300g)2 el amandelschilfers (droog geroosterd)0.5 onbehandelde citroen (sap van)1 citroen (in partjes)6 el bloem0.5 bosje peterselie ( extra)4 el boterpeperzout1. Hak de peterselie grof. Maak de vissen schoon en dep ze ... bekijk recept »
600 g garnalen (ongepeld)1 ui2 teentjes knoflook2 el tomatenpureehandvol peterselietakje tijmblaadje laurier2 el pastis1 doosje saffraancayennepeper3 el olijfoliepeperzout2 el peterselie (fijngesneden)1. Pel voor de afwerking 200 g garnalen. Zet ze k... bekijk recept »
400 g pappardelle1 bosje peterselie0.5 bosje basilicum1 takje rozemarijn1 takje tijm1 sjalot2 ansjovisfilets1 dl olijfolie1 el citroensap4 rode uien1 rode paprika3 el rode wijn125 g buffelmozzarellapeperzout1. Spoel de peterselie, het basilicum, de r... bekijk recept »
12 pijpjes cannelloni500 g courgette1 ui1 teentje knoflook2 el olijfolie250 g ricotta2 el gehakt peterselie ( enkele plukjes extra)80 g geraspte parmezaan2 el boter3 el bloem500 ml melkpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Spoel de ... bekijk recept »
200 g bruine linzen1 takje tijm1 laurierblaadje1 oudbakken brood1 ui1 teentje knoflook3 el zonnebloemolie1 bosje peterselie1 chilipeper0.5 kl gemalen komijn0.5 kl koriandermuskaatnootcayennepeper1 ei2 el paneermeel1. Spoel de linzen onder de kraan en... bekijk recept »
8 brickvellen3 aardappelen (in kleine blokjes)250 g champignons (fijngehakt)100 ml slagroom3 takjes peterselie (fijngehakt)1 teentje knoflook (gesnipperd)20 g boter2 el olijfoliepeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aard... bekijk recept »
200 g makreelfilet15 cl extra vierge olijfolie5 cl witte wijnazijn2 el mosterd2 sjalotten (gesnipperd)2 el peterselie (fijngehakt)peperzout1 krop sla1 ui (gesnipperd)2 tomaten (in stukjes)4 groene olijven1. Ontvel de filets en snij in reepjes van 2 &... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »