1000 recepten met peterselie
800 g lengfilet2 sjalotten (gesnipperd)0.5 dl droge, witte wijnel mosterd2 el citroensap1 el peterselie (fijngehakt)25 g bakboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snipper de sjalotten. 3. Hak de peterselie fijn. 4. Kruid de lengfilets... bekijk recept »
750 g biefstuk (Meritus, in 8 kleine stukken)2 uien (gesnipperd)250 g basmatirijst75 g bakboter4.5 dl vleesbouillon1 dl droge, witte wijn2 bosjes peterselie (fijngehakt)30 g parmezaanpeperzout1. Snij het vlees in 8 kleine biefstukken. 2. Schil en sni... bekijk recept »
2.5 dl visfond2.5 dl room1 dl droge, witte wijn0.5 citroen (sap)50 g roomboter2 el peterselie (fijngehakt)peperzout1. Bercysaus is een witte-wijnsaus waaraan fijngehakte peterselie wordt toegevoegd. 2. Hak de peterselie fijn, pers de citroen. 3. Laat... bekijk recept »
500 g spaghetti50 g ansjovisfilets (gezouten)1 el gedroogde oregano1 rode chilipeper4 el kappertjes6 tenen knoflook4 el zwarte olijven (ontpit)0.25 bosje bladpeterselie400 g tomatenblokjes (blik)1 blikje tomatenpuree (klein)olijfolie50 g panko (Japan... bekijk recept »
500 g pappardelle (of andere pastaslierten)600 g gehakt2 eieren1 sjalot (fijn gesnipperd)4 el paneermeel5 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 teentje knoflook2 el peterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie. ... bekijk recept »
800 g zeebarbeel (filet)200 g basmatirijst1 ciabatta3 el groene olijven4 el gedroogde tomaten1 citroenolijfolie1 teentje knoflook1 el pijnboompitten (geroosterde)2 el peterselie1 el kappertjespeperzout1. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 8 p... bekijk recept »
4 lamsrugfilets (met vetrandje, elk 160 g)50 g parelgort200 g vastkokende aardappelen1 jonge wortel (geel)1 el pistachenoten150 ml groentebouillon2 el citroensap8 el olijfolie2 takjes rozemarijn2 takjes peterselie1 lente-uiuit de molen peperzout1. Ve... bekijk recept »
300 gram gepelde grijze garnalen 3 eieren 500 gram aardappelen 5 dl gevogeltebouillon ( voor de puree) 1/2 bussel bieslook , fijngehakt boter nootmuskaat 2,5 dl gevogeltebouillon ( voor de saus) 1/2 bussel peterselie 2 dl hollandse saus ( mag u... bekijk recept »
1 kg lamsbout (zonder bot) 1 ui 1 bosje peterselie 1 laurierblad 1 tl gedroogde tijm 1 tl peperkorrels 500 ml droge witte wijn 1 kg aardappels zout en peper 4 el olijfolie 2 el boter tijm en peterselie 1 grote diepvrieszak1. DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!... bekijk recept »
600 g spaghetti 1 kg venusschelpen 2 teentjes look platte peterselie zout zwarte peper of piment 200 g olijfolie1. Het hele gerecht valt of staat met een goede reiniging van de venusschelpen voor het koken. Je moet ze ongeveer 2 uur laten rusten in z... bekijk recept »