1000 recepten met rozemarijn
4 forellen 2 tenen knoflook zout en peper 15 g verse rozemarijn 8 plakken ontbijtspek (75 g) 2 eetlepels kappertjes 5 eetlepels olijfolie 6 eetlepels witte wijn1. Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Forellen onder koud ... bekijk recept »
2 koolrabi's 60 g walnoten (bakje 60 g) 250 g geitenkaas (pakje 125 g) ½ tl gedroogde rozemarijn (potje 19 g) 40 g boter 2 friszoete appels (bijv. Jonagold) 2 el witte basterdsuiker 4 takjes rozemarijn (bak... bekijk recept »
800 g roseval aardappels 2 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken RosevalfrietVerwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietvorm. Ris de rozemarijn. Meng op een bakplaat bekleed met bakpapier de aardappe... bekijk recept »
4 grote aardappels zonnebloemolie 0.5 prei 0.5 winterpeen 2 uien 75 g rucola 3 takjes tijm 3 takjes rozemarijn 75 ml witte wijn 200 g spekjes 0.5 el grove mosterd 20 g boter 40 g geraspte kaas bakpapier aluminiumfolie pureestamper ovenschaal ... bekijk recept »
10 cl esdoornsiroop 4 takjes rozemarijn 2 lamskronen 3 soeplepels olijfolie 1 klontje boter 1 trosje cocktailtomaten 1 kg zoete aardappelen peper en zout1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. 2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve sc... bekijk recept »
250 g lamsboutplakken à la minute (dunne plakken) 4 takjes rozemarijn 100 ml rode wijn 2 teentjes knoflook (geperst) versgemalen zwarte peper grof zeezout1. Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden. Rozemarijn ... bekijk recept »
1 bak Tasty Tom tomaten 4 roma tomaten 1 el suiker 1 bakje rozemarijn (15 g) 8 el olijfolie extra vierge 1 teen knoflook (geperst) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen blad) 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)1. ... bekijk recept »
8 vijgen 200 g zachte geitenkaas (bv. Bettine blanc) 1 tl rozemarijn 4 el honing 1 tl balsamicoazijn 2 tl olijfolie extra vierge1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet ... bekijk recept »
1 koffielepel ansjovispasta 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 2 lamskronen van elk ongeveer 400g 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 3 takjes verse rozemarijn1. Meng de ansjovispasta met de olie, geperste knoflook, rozemarijnbla... bekijk recept »
2 teentjes knoflook (geperst) 2 theelepels mosterd (pittig) 2 eetlepels olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 1 takje verse rozemarijn 8 lamskoteletjes1. In kommetje knoflook, mosterd en olie door elkaar roeren. Helft van citro... bekijk recept »