Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Mediterrane broodrol

250 g broodmix wit 4 el kruidenboter (of knoflookolie) 2 el pijnboompitten 10 zwarte olijven zonder pit 6 zongedroogde tomaten in olie 1 el rozemarijn ½ el grof zeezout1. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »

Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven

3 rode uien 3 eetlepels (olijf)olie 1 pak gekruide aardappeltjes rozemarijn (450 g) (zee)zout peper1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Uien pellen en in partjes snijden. Bakplaat invetten met 2 eetlepels olie en aardappelp... bekijk recept »

Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur

400 g winterpeen 150 g groene paprika's 150 g haricots verts 600 ml kruidenazijn 100 g fijne kristalsuiker 4 laurierblaadjes 10 4-seizoenen peperkorrels 4 kruidnagels 10 g zout ½ bakje rozemarijn (bakje à 15 g) 150 ml ol... bekijk recept »

Camembert uit de oven met rozemarijn

1 doosje camembert olijfolie zeezout (grof) 1 takje verse rozemarijn (bakje a 15 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit het doosje en verwijder de verpakking. Snijd de witte bovenkant eraf. Bedruppel de kaas met wa... bekijk recept »

Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

4 konijnenbouten 1 fles leffe 1 wortel 1 ui 1 selder 1 eetlepel boter 1 teentje look 1 eetlepel honing 0.5 l kippenbouillon (water bouillon) 0.5 dl room 1 eetlepel bloem 8 nestjes tagliatelle 1 potje rozemarijn 1 potje basilicum peper zout1. Kruid d... bekijk recept »

Aardappel uit de oven

1 ui 250 g champignons (bakje) 500 g iets kruimige aardappelen 1 teen knoflook 3 el olijfolie 15 g rozemarijn (bakje)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in partjes en halveer de champignons. Schil de aardappelen en snij... bekijk recept »

Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s

1 rode ui 600 g chipolata’s 4 paprika's 2 takjes verse rozemarijn 1 eetlepel olijfolie peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). 2. Maak de paprika’s schoon en snij ze dan in repen. Snij de ui vertikaal doormidden en vervolgens in ha... bekijk recept »

Mediterrane runderschenkel

1 kg runderschenkel 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el olijfolie 2 uien 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 2 tenen knoflook 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 tl paprikapoeder 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 takje ro... bekijk recept »

Taart met abrikozen en rozemarijn

80 g basterdsuiker 50 g boter boter voor de vorm 600 g halve ontpitte abrikozen uit de Provence 80 g hazelnootpoeder 1 schijfje bladerdeeg 2 takjes verse rozemarijn1. Hak de blaadjes rozemarijn fijn. 2. Leg het deeg in een beboterde vorm. Verdeel he... bekijk recept »

Mosterdmarinade

3 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels witte-wijnazijn 2 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook 2 eetlepels verse rozemarijn (fijngehakt) 1. Meng 3 el grove mosterd met 2 el wittewijnazijn, 2 el olijfolie, 2 geperste tenen knoflook en 2 e... bekijk recept »

Pagina 4 van 100