1000 recepten met rozemarijn
2½ kg kalkoen 1 sjalot 2 takjes rozemarijn 150 g paddenstoelentrio 95 g gepelde pistachenoten 50 g pancetta 3 el olijfolie 2 sneetjes speltbrood 300 g kipgehakt1. Neem de kalkoen 30 min. voor bereiding uit de koelkast. Snipper on... bekijk recept »
750 g runderriblappen 375 ml volle rode wijn 3 tenen knoflook 200 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 uien 2 el olijfolie 10 g boter 2 takjes rozemarijn 140 g tomatenpuree (blikje à 40 g) 2 kruidnagels 1 runderbouillont... bekijk recept »
4 varkensfiletlapjes 25 g boter 3 el olijfolie 1 el gedroogde rozemarijn 2 el vloeibare honing ½ bak pitloze (witte druiven (a 500 g), gehalveerd)1. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Verhit de boter en olijfolie en... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 4 takjes tijm 2 tenen knoflook 1 el dijonmosterd 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing 1 tl lemon pepper (specerijenmelange, blikje 65 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) 600 g rosbief (Feestfavoriet) ... bekijk recept »
300 g volkoren penne 1 pompoen 2 el olijfolie 1 ui 2 tl gedroogde rozemarijn 375 g tomato frito 250 g ricotta1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden... bekijk recept »
1 bosje bospeen 2 perziken 4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken 1 sinaasappel 200 g zachte geitenkaas Zomerzoete bospeen met perzikVerwarm de oven voor op 180 ºC.Rasp de schil van de sinaasappel... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappelen 400 ml olijfolie 2 tenen knoflook 2 takjes rozemarijn1. Halveer grote aardappelen zodat alle aardappelen hetzelfde formaat hebben. 2. Doe de aardappel met de olijfolie, de knoflook en de rozemarijn in een pan. Verwarm... bekijk recept »
1 varkensfiletrollade (ca. 1 kg) 6 tenen knoflook (gehalveerd) 1 bakje rozemarijn (15 g) 2 el olijfolie 1 pakje gerookt ontbijtspek (ambachtelijk (125 g))1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje van de rollad... bekijk recept »
4-6 trostomaten 3 eieren 2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 ml) 150 g geraspte kaas 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 theelepel gedroogde tijm 1 mespunt suiker 5 vellen bladerdeeg (diepvries) 2 eetlepels couscous 1 zo... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 320 g kipdijfilet 100 g gerookt ontbijtspek (stuk) 5 takjes rozemarijn 6 el olijfolie 300 g penne 600 g broccoli 30 g basilicum1. Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal. Snijd de kip i... bekijk recept »