1000 recepten met rozemarijn
150 gr Chevre. 250 gr Kesella (Mascarpone of Verse Zachte Roomkaas). 1/2 theel Gedroogde Rozemarijn. Verse Rozemarijn ter dekoratie. Bereidingswijze Meng de chevrekesella en gedroogde rozemarijn en roer dit glad. Serveertips Serveren met knapperig ve... bekijk recept »
2 dl melk 2 sjalottengehakt 3 takjes rozemarijn 50 gram boter 25 gram bloem 100 gram chevre affineverkruimeld 4 eierengesplitst versgeraspte parmezaan Voor de vinaigrette: 1 tomaat 1 teen knoflookgeperst 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels balsamico 1 ... bekijk recept »
4 x 120 gr rundersteak 1 teentje knoflookgeperst 1 eetl citroensap 2 eetl sojasaus 1/2 theel gedroogde rozemarijn 300 gr gekookte volkorenpasta 400 gr fijngesneden spinazie 200 gr rode paprika in stukjes 12 halve gedroogde abrikozenin stukjes 120 gr ... bekijk recept »
1 zakje instantgist 750g tarwebloem 1,5tl zout 2dl melk 1el olijfolie + wat extra om in te vetten voor de bovenlaag : 1,5tl olijfolie 0,5tl (zee)zout of naar smaak fijngesneden rozemarijn (of prov. kruiden) Zeef de bloem met zout in de mengkom Meng ... bekijk recept »
75 gram Gorgonzola 2 eetlepels creme fraiche 2 eetlepels witte droge wijn 2 takjes rozemarijn versgemalen zwarte peper 8 sneetjes wit casinobrood 1 groot ei zout 3 eetlepels olijfolie Korstje van Gorgonzola snijden. Gorgonzola met vork fijnwrijven. 1... bekijk recept »
800 gr. aardappelen1 el. verse rozemarijn1 el. peterselie8 eieren2 el. melk200 gr. Noorse garnalenzoutpeper. Klop de eieren en melk met een handmixer. Voeg daarna peterselie, zout en peper toe en mix het goed door elkaar. Doe de aardappelen in de ond... bekijk recept »
500 gram in ringetjes gesneden prei 25 gram boter 3 gepelde teentjes knoflook 125 ml creme fraiche 750 ml kippenbouillon 100 ml droge witte wijn 2 takjes rozemarijn 2 eetlepels olijfolie. In soeppan prei in boter 7 minuten zachtjes bakken, 1 t... bekijk recept »
Reken op 200g vlees per persoon 1 mooie lamsbout look verse tijm en rozemarijn peper en zout Bereidingswijze Schik de lamsbout in een ovenschotelprik met een klein mes gaatjes in de bout en steek er knoflooktenen en enkele takjes rozemarijn in. V... bekijk recept »
4 kalfslappen. 2 eetlepels bloem. zout,versgemalen peper. 3 eetlepels olijfolie. boter. 5 takjes rozemarijn. 4 zongedroogde tomaten. 1 1/2 dl. witte droge wijn. Hulpmiddelen Litermaat. mes. eetlepels. keukenpapier. braadpan. aluminiumfolie. Hulpmidd... bekijk recept »
1 lamsbout van 1,2 kilo (bilpijp laten verwijderen. 3 teentjes knoflook paar takjes rozemarijn olijflolie 4 dl lam/vleesfond 500 gram verse zilveruitjes (alleen in de zomer verkrijgbaar)of: 500 gram sjalotjes zout peper 50 gram boter Hulpmiddelen Br... bekijk recept »