1000 recepten met rozemarijn
vloeibare boter 300 gram feta 1 kilo vastkokende aardappelen 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes 4 eieren 2 dl slankroom peper zoutBestrijk een ovenvaste schaal dun met olie. Hak de blokjes feta tot grove stukjes. Boen de aardappelen goed schoon. Scha... bekijk recept »
1,3 kg vastkokende aardappels grof zeezout 2 citroenen 2 teentjes knoflook 3 takjes rozemarijn 4 eetlepels olijfolie Extra nodig: bakplaat met bakpapier Was de aardappels, boen ze schoon (dus niet schillen) en snijd ze in vieren. Kook de aardappe... bekijk recept »
1 pompoen (van ca. 1, 2 kg) 6 sjalotten 1 bol knoflook 3 takjes rozemarijn 1 citroen, in partjes 3 eetlepels olijfolie bakpapier, braadsledeSnijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschild... bekijk recept »
1 flinke lamsbout met been verse knoflook (voor een bout van 1 kg zeker 3 tenen) veel verse basilicum veel verse rozemarijn zout, versgemalen zwarte peper slagerstouw olijfolie Hak de kruiden heel fijn en meng ze door elkaar. Leg de lamsbout open, z... bekijk recept »
1/2 ui 4 lamskoteletjes zout, peper 1/2 eetlepel rozemarijnnaaldjes 25 gr kruidenboter Pel de ui en snijd hem in ringen. Bestrooi de lamskoteletjes met zout, peper en rozemarijn. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de koteletjes in &plus... bekijk recept »
400 gr vleestomaten 2 knoflookteentjes 2 takjes rozemarijn 12 lamskoteletjes zout, versgemalen peper 3-4 eetlepels olijfolie Ontvel de tomaten, snijd ze in achten en verwijder de zaadjes. Hak 1 knoflookteentje fijn en plet het andere met een mes. H... bekijk recept »
16 verse ongepelde gamba's 10 tenen knoflook 2 citroenen 5 takjes rozemarijn en 4 takjes voor de garnering olijfolie of rozemarijnolie grof gemalen zeezoutPers 5 tenen knoflook en hak de overige 5 tenen grof in stukken. Snijdt de citroen in partjes. ... bekijk recept »
1. Snijd 500 gram savooiekool in brede repen. Kook ze met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, laat uitlekken en afkoelen. Rooster 100 gram bacon, in repen gesneden, in een droge hete koekenpan en bak 1 gesnipperd sjalotje mee. Schep... bekijk recept »
1 sinaansappel2 eieren1 theelepel dijonmosterd1 theelepel wittewijnazijn175 milliliter zonnebloemolie25 milliliter sinaasappelsap1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)of1 theelepel rozemarijn (gedroogd)1. Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp 1 theelepel va... bekijk recept »
4 schouderkarbonades2 takje rozemarijn, in stukjes verdeeld2 teentje knoflook in reepjes2 eetlepel olijfoliealuminiumfolie4 schouderkarbonades2 takje rozemarijn, in stukjes verdeeld2 teentje knoflook in reepjes2 eetlepel olijfoliealuminiumfolie4 scho... bekijk recept »