1000 recepten met rozemarijn
750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken8 lamskoteletjes4 eetlepels arachide- of olijfolie1 eetlepel gehakte verse tijm1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetlepel grove mosterd8 takjes rozemarijn50 gram boter3 eetlepels kook- of koffieroom3 le... bekijk recept »
250 gram zachte boter, in blokjes1 zakje vanillesuiker200 gram bruine basterdsuiker2 eieren400 gram zelfrijzend bakmeel2 eetlepels paneermeel11 stevige appels, geschild en in plakjes1 eetlepel kaneelpoeder100 gram rozijnen, geweld2 eetlepels custardp... bekijk recept »
600 gram roseval of andere vastkokende aardappels, gewassen en in kwarten4 elstar appels, gewassen en in 8 partjes2 takjes rozemarijn1 rode ui, in dunne partjes2 kaneelstokjes, gebroken4 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
1 kilogram diepvriesbosvruchten (frambozen, bessen, bramen, aardbeien)2 eetlepels balsamicoazijn1 eetlepel verse rozemarijn- naaldjes, fijngehakt1 kilogram geleisuikerevt. rode portjampotten1. Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem. Meng d... bekijk recept »
4 dikke entrecotessap van 1 citroengrof zoutversgemalen peper1 eetl. gedroogde oregano1 theel. gedroogde rozemarijn1 eetl. zachte boter2 eetl. olijfolie1/2 glas witte droge wijn1. Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf het vlees rondom in met citro... bekijk recept »
3-4 gele paprika’s4-5 eetl. olijfolie1 takje rozemarijn2 teentjes knoflook, in plakjes2 eetl. wittewijnazijnzoutversgemalen peper1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje. Bestrijk ze rondo... bekijk recept »
600 g magere hamlappenzoutversgemalen peper2 teentjes knoflook, gesnipperd1 (rode) ui, gesnipperd250 ml vleesbouillon (van tablet) of runderfond200 ml rode wijn1 eetl. honing2 eetl. olijfolie1 eetl. versgehakte rozemarijn of 1 theel. gedroogd1. Snijd... bekijk recept »
4 saucijsjes8 plakjes ontbijtspek1 eetl. gehakte verse tijm1 eetl. gehakte verse rozemarijnversgemalen peperpaprikapoeder1. Wel de saucijsjes 5 minuten tegen de kook aan in water of vleesbouillon, om te voorkomen dat ze op de barbecue openbarsten. Le... bekijk recept »
1 bol knoflook, teentjes losgehaald2 takjes rozemarijnzeezout en versgemalen peperolijfolie4 tournedos (haasbiefstuk) van ca. 150 g per stuk3 eetl. koude boter50 ml rode portaluminiumfolie1. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de ongepelde teentje... bekijk recept »
3 el olijfolie 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 blaadjes laurier 1 el grove mosterd 100 ml amberbier (bv. Palm, 330 ml) 8 takjes verse rozemarijn 400 g PLUS Varkenshaas, in blokjes van 3 cm 3 kleine rode uien, in parten1. Roer voor de marinade... bekijk recept »