1000 recepten met rozemarijn
1 dl cubaanse bruine rum 50 gr suiker enkele takjes rozemarijn 2 mango's zwarte peper sap van 1 limoen enkele bolletjes vanilleijs1. kook de bruine rum, suiker en enkele toefjes rozemarijn in tot een lichte siroop2. snij de mango's in blokjes... bekijk recept »
vergeten groenten naar keuze (pastinaak, zoete aardappel, aardpeer, ...) plantaardige frituurolie5 El grof zeezout3 takjes rozemarijn1. Was en schil de groenten en snij ze met de mandoline of een dunschiller in flinterdunne plakjes. Laat ze even weke... bekijk recept »
7 takjes rozemarijn4 teentjes knoflook4 hele dorades, schoongemaakt1 citroen, in schijfjes4 El platte peterselie, fijngehakt16 champignons3 rode uien, in stukken partjes citroen olijfolie zout, peper1. Hak 3 takjes rozemarijn en 3 teentjes knoflook f... bekijk recept »
200 ml water200 g griessuiker sap van ½ citroen5 takjes rozemarijn sap van 4 pompelmoezen sap van 4 limoenen200 ml tequila100 ml Cointreau ijsblokjes1. Meng in een pannetje het water met de suiker en het citroensap. Verwarm tot de suiker volledig opg... bekijk recept »
100 g bloem “T45”100 g (fijn) tarwegriesmeel150 ml water10 El gesnipperde rozemarijn grof zeezout Voor de tapenade:150 g ricotta100 g gedroogde tomaten1 theelepel zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het tarwegrie... bekijk recept »
1 kippenborst, in stukken gesneden 12 sneetjes spek 4 aardappelen, gekookt in de schil 1 rode paprika, in grove stukken 8 takjes rozemarijn 2 El olijfolie zout, peper1. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wikkel elk blokje in een laagje spek.... bekijk recept »
1 bospeen 2 scheutjes olijfolie zout en peper 1 hele kip rozemarijn-lemon600 gr kruimige aardappelen4 tenen knoflook100 ml slagroom150 ml melk1 klontje roomboter1 gekookte rode biet (in plakken)1 sinaasappel (in plakken zonder schil)1 sjalot (in dunn... bekijk recept »
600 g varkensvlees ((mignonnettes of stoofvlees))12 krielaardappelen1 rode paprika1 gele paprika200 g champignons12 takjes rozemarijnolijfoliepeperzout1. Boen de aardappelen goed schoon en kook beetgaar in 15 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. ... bekijk recept »
500 g gemengd gehakt150 ml groentebouillon1 ei2 beschuiten (verkruimeld)1 kl mosterd0.5 bosje peterselie (gehakt)3 uien (klein, in partjes)2 teentjes knoflook (in plakjes)3 wortelen (dik, in schuine plakken)2 takjes rozemarijn1 mespuntje komijnpoeder... bekijk recept »
4 appels (kleine rode)50 g boter0.5 citroen (sap van)50 g bruine suiker200 g spekreepjes3 el rozemarijn (gehakt)2 el balsamicoazijn1. Snij de appels in partjes en besprenkel ze met citroensap. 2. Smelt de boter in een pan en bak er de appeltjes goudb... bekijk recept »