1000 recepten met rozemarijn
400 g aardappelen (geschild en in flinterdunne plakjes)215 ml lauw water2 el olijfolieolijfolie335 g bloem (type 00)4 teentjes knoflook2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes)10 g verse gist6 g zoutgrof zeezout1. Schil de aardappelen en snij in flint... bekijk recept »
1 konijn (in stukken)4 el mosterd2 dl droge, witte wijn5 dl kippenfond1 el arachideolie3 el olijfolie3 takjes rozemarijn2 knoflookteentjes (fijngesnipperd)1 el peperbollenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 210 °C. 2. Meng in een kommetje de most... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 lamsbout (750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen) 3 teentjes knoflook 1 bosje rozemarijn zout, peper 25 gr boter, 1 ui, grof gehakt 1 stengel bleekselder,in stukken 1/2 winterwortel, in stukjes 2... bekijk recept »
Voor zes personen: 300 gr witte druiven 300 gr blauwe druiven 3 rode appels (Pink Lady) 20 gr boter 4 soeplepels honing RozemarijnWas en ontpit de druiven. Snij de appels in vier, zonder ze te schillen. Haal het klokhuis weg en snij elk vierde nog ee... bekijk recept »
2 middelgrote eieren circa 1,75 dl water 1 theelepel instantgist 400 g tarwebloem 1 theelepel zout 3 eetlepels verse rozemarijn, fijngesneden 1 eetlepel fijne kristalsuiker 4 eetlepels olijfolie, extra vergine 125 gram rozijnen kleine rozemarijntakje... bekijk recept »
2 middelgrote eieren circa 1,75 dl water 1 theelepel instantgist 400 g tarwebloem 1 theelepel zout 3 eetlepels verse rozemarijn, fijngesneden 1 eetlepel fijne kristalsuiker 4 eetlepels olijfolie, extra vergine 125 gram rozijnen kleine rozemarijntakje... bekijk recept »
600 g kalfslapjes 3 limoenen 2 takjes rozemarijn 1 L bruine fond -4 soeplepels honing 4 soeplepels azijn boter peper en zoutBak de kalfslapjes langs alle kanten bruin en giet er de honing over. Breng op smaak. Blus met de azijn en de bruine fon... bekijk recept »
150 gram tagliatellecirca 200 gram kalkoenfilet, in stukken1,5 eetlepel olijfolie1 eetlepel tomatenpuree1/2 kaneelstokje1 kruidnagel2-3 takjes rozemarijn? deciliter rode wijn 1-2 deciliter kippenbouillon250 gram gepelde kleine uitjes of sjalotjes250 ... bekijk recept »
voor 2 personen: 2 varkenshaasjes knoflook zout, peper wat tijm en rozemarijn 100 gram boter 1 ui 150 ml roomVarkenshaas met zout,peper, tijm en rozemarijn bestrooien en bruin en rosé braden in de boter en de knoflook er boven persen met de knoflookp... bekijk recept »
voor 6 personen: 1 braadkip of 6 kippepoten 6 appels (jonagold) verse rozemarijn 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr. boter peper en zoutLaat de kip ca. 1 uur op kamertemperatuur komen Verwarm de oven voor op 200o C Schil 3 appels en snij ze in kleine blok... bekijk recept »