1000 recepten met rozemarijn
1 grote braadkip van circa 1 kilo ? potje zilveruitjes tijm (diepvries) rozemarijn (diepvries) 3 teentjes fijngesneden knoflook versgemalen peper en zout boter om in te braden olijfolie 1 glas rode wijn 2 dl bouillon 300 gram snijboontjes suiker plas... bekijk recept »
Voor 4 personen : 800 g varkenshaas zout, peper 3 takjes rozemarijn 1/2 bosje peterselie 3 teentjes knoflook 1 eetlepel pijnboompitjes 8 eetlepels olijfolie 50 cl droge witte wijn 8 sjalotjesBestrooi de varkenshaas met zout en peper. Was de kruiden e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 lamsgebraadjes van elk ± 300 g 2 eetl. vloeibare honing ± 2 eetl. portogelei (bokaal) 1,5 dl wildfond (bokaal) 2 eetl. olijfolie 1 eetl. boter 1 eetl. bloem 1 teentje knoflook 1 eetl. rozemarijn peper en zoutMag enkele ur... bekijk recept »
100 gr andijvie, grof gesneden500 gr aardappels, in dunne schijfjes gesneden2 eetlepels olijfolie200 gr uien, in halve ringen gesneden2 teentjes knoflook, geperst1/2 theelepel zeezoutversgemalen zwarte peper1 eetlepel rozemarijn225 ml sojamelk25 ml s... bekijk recept »
3 rode uien 3 eetlepels (olijf)olie 500 gr aardappelpartjes takje rozemarijn (zee)zout peperOven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Uien pellen en in partjes snijden. Hoeveelheid naar keuze van de rozemarijn snijden. Bakplaat invetten me... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g pompoenvruchtvlees 300 g risottorijst 2 sjalotjes 2 takjes selder 1 wortel 1 kleine venkelknol 1/2 glas marsala 30 g gemalen parmezaan 1 dl room 1/2 dl melk 1 stuk citroenschil (onbehandeld) 30 g boter 3 eetlepels olijfolie ext... bekijk recept »
500 g kabeljauw (staart)4 sneetjes ham (Zwarte Woudham)500 g krielaardappelen ('Delhaize')500 g sperziebonen ('Delhaize')1 el rozemarijn ('Delhaize')tijm (een takje)laurierblaadjesjalotolijfoliepeperzout1. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel.... bekijk recept »
4 panklare rode ponen (à 200 gram) 1 citroen 4 takjes rozemarijn 1 grote rode ui 4 tomaten 2 eetlepels (basilicum)olie zout en peperVerwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi... bekijk recept »
Een lamsbout van 2 - 2+1/2 kg 3 - 4 t zout 1 t versgemalen zwarte peper 250 g bacon in reepjes van 5x5 mm dik gesneden en 2+1/2 - 3 cm lang (mager gerookt spek kan ook) teentjes knoflook in kwarten door lengte gesneden een takje rozemarijn 3 e zonneb... bekijk recept »
4 kopjes vrse munt blaadjes zonder steel~~een snufje verse rozemarijn~~1-2el suiker~~65ml balsamico azijn. Hulpmiddelen Keukenmachine~~steelpan~~kom. HulpmiddelenKeukenmachine~~steelpan~~kom. Bereidingswijze Doe de munt de rozemarijn en de suiker in... bekijk recept »