1000 recepten met rozemarijn
450 ml water150 g suiker6 takjes rozemarijn250 ml niet te droge witte wijn4 eetl. citroensap2 kiwi‘s, geschild en in plakjes of partjes1. Breng water, suiker en 4 takjes rozemarijn aan de kook. Kook dit iets in en laat afkoelen tot een siroop. ... bekijk recept »
- 6 takjes verse rozemarijn - 1 magere riblapzonder bot Kruidenboter: - 2 teentjes knoflook - 1 klein bosje verse salie - Snufje zeezout - 250 g boterongezoutenop kamertemperatuur Aardappelen: - Geschild en gesneden in grove dobbelstenen - V... bekijk recept »
4 hertebiefstuk(jes), 2 takjes/splintertjes gedroogde rozemarijn, wat tijm, 4 zwarte peperkorrels, (room)boter. Hulpmiddelen Braadpan. Hulpmiddelen - Braadpan. Voorbereiding Kneus de peperkorrels heel goed (met een stamper of onder een pan). Knip de... bekijk recept »
1 ontbeende lamsbout van 2 kg. Enkele takjes rozemarijnolijfoliewitte wijnpeper en zoutlookteentjesboter. Bereidingswijze Doe een deel van de rozemarijngeplette lookteentjespeper en zout in de bout. Verhit de olijfolie in een braadslee en kleur de bo... bekijk recept »
1 beenham (1 kg, met zwoerd, zonder bot)3 takjes rozemarijn (afgeritst)1 l kippenbouillon60 ml whisky8 el zonnebloemolie5 el honing (bloemen)1 el chilipoeder800 g aardappelen4 preien (jonge)250 g sjalotten (gepeld)4 tenen knoflook2 takjes tijm4 takje... bekijk recept »
1 savooiekool (ca. 1 kg)1 teen knoflook1 takje rozemarijn100 g. doorregen rookspek zonder zwoerd (evt. te vervangen door kant-en-klare spekblokjes)1 el. olijfolie1/4 liter droge witte wijnzoutversgemalen zwarte peper Hulpmiddelen Vuurvaste ovenschaa... bekijk recept »
Rozijnen 200 grrozemarijn 2 takjesfruitige witte wijn 2 1/2 dlboter 200 gramlichtbruine basterdsuiker 200 grameieren 4bloem 200 grampijnboompitten 25 gram. zout Hulpmiddelen Papieren cakevormpjes 18 a 20 stuks. Wijnsuggestie: Sauvignon Blanc Hulpmid... bekijk recept »
4 el extra vergine olijfolie 10 middelgrote tenen gepelde knoflook een paar takjes verse rozemarijn bakplaat voor de oven 2 rib eye steaks zonder bot van 5 centimeter dik zout en zwarte verse peper. Bereidingswijze Doe de olijfolie en de tenen knoflo... bekijk recept »
200 g watermeloenzonder schil 1⁄/:2 cantaloupmeloenzonder schil 100 g verse abrikozenontpit 4 el sinaasappelsap 200 g honingmeloenzonder schil 2 perzikenontpitgeschild 1 el honing 1⁄/:4 tl fijngesneden rozemarijn 4 bollen frambozen- of aard... bekijk recept »
500 gr kleine aardappelen beetgaar - 2 dl olijfolie - 1 el rozemarijn - 2 t knoflook Bereidingswijze Krieltjes 1 uur marineren in olieknoflook en fijngehakte rozemarijn. Aardappeltjes aan stokjes rijgen en op de bbc leggen tot ze gaar zijn Krieltjes ... bekijk recept »