1000 recepten met rozemarijn
60 ml olijfolie extra vierge650 g verse rode snapperfilets (of meerval)40 g grote groene olijven2 1/2 el kappertjes225 gr tomaten uit blik (zonder vocht)3 el fijngehakte sjalotjes1/2 el verse blaadjes rozemarijn1/2 el fijngehakte knoflook80 ml witte ... bekijk recept »
4 konijnenbouten - 4 dunne sneetjes licht gerookt spek - 2 wortelen - 2 asperges - 1 kleine courgette - een kleine gelerode en groene paprika - 10 cl olijfolie - 2 takjes verse rozemarijn - 4 ongepelde teentjes knoflook - peper en zout Voor de marina... bekijk recept »
500 gr tomaten250 gr champignons1 laurierblaadje2 takjes peterselie1 theel basilicum2 theel rozemarijn6 kippepotenzoutpeper2 eetl bloem30 gr boter of margarine18 zwarte olijven1/4 ltr droge witte wijn Tomaten onderdompelen in kokend water en ontvelle... bekijk recept »
500 gr. Butternut Squash (muskaat pompoengeschilde en in blokjes 2 - 3 teentjes Knoflook verze Rozemarijn 150 Arbiori Rijst/Risotto 50 ml Witte Wijn 700 ml Groenten Bouillon geraspte Parmezaan (voor het opdienen) Waterkers (voor het opdienen) 1. Doe ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g varkensgebraad (uit de carré) 1 el fijngehakte sjalot gedroogde tomaat 6 teentjes knoflook 50 g boter 2 uien bieslook , kappertjes 2 el olijfolie , 1 dl water peper zout (of fleur de sel) takje rozemarijn en tijm 1 koffielepel... bekijk recept »
voor 6 tot 8 personen: 1 lamsbout van ongeveer 2 kilo 12 tot 15 teentjes look 2 witte uien 4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn olijfolie zout versgemalen peperVerwarm de oven voor op 240°C. Smeer het lamsvlees met een kwastje in met wat olie. Leg de b... bekijk recept »
500 g middelgrote inktvissen 1 citroen 1 theel. verse rozemarijn 1 bosje peterselie 1/2 ei 2 ansjovisfilets ( blik ) 1 teentje knoflook 2 eetlepels paneermeel zout versgemalen peperBereiding: Men vange een inktvis ! (grapje) 1. Onbewerkte inktvis g... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1.5 kg. asperge 0.5 dl. wijn, witte 2 varkenshaasjes 50 gr. boter 200 gr. paddestoelenmelange 120 ml. crème fraîche Rozemarijn Peper ZoutNeem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eendenborsten 3 dikke fijngehakte uien 200 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons in fijne plakjes gesneden 4 tenen ongepelde look 3 geplette teentjes look 4 takjes verse rozemarijn 50 cl cider (brut) peper en zoutSnij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 750 g aardappels zeezout zwarte peper 5 eetlepels olijfolie 3 takjes rozemarijn droge witte Huiswijn 4 entrecotes à 150 g 150 ml crème fraîche 4 theelepels dijonmosterd 2 eetlepels cognacVerwarm de oven voor op 230ºC. Borstel de aard... bekijk recept »