1000 recepten met rozemarijn
Voor 4 personen: 5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje 1/2 fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry 2 eetlepels suiker 75 g carbonarareep... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen : 800 g lamsbout met been 4 teentjes knokloof 3 eetlepels (verse) gesnipperde rozemarijn Versgemalen zwarte peper (en zout) Citroen 2 eetlepels olijfolie 1/2 gesnipperd teentje look 8 (zilver)uitjes 4 rijpe tomaten Provençaalse ... bekijk recept »
voor 4 personen: 6 gehalveerde tenen knoflook 1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken) 2 el olie 3 el tomatenpuree 1 takje gedroogde rozemarijn peper 1 1/2 dl. droge witte wijn 2 el kappertjes 250 gram uien zout 1 laurierblad 1 takje gedro... bekijk recept »
500 gram bloem 1 zakje instantgist (7 gram) 2,5 deciliter lauw water 0,5 deciliter olijfolie 0,5 theelepel suiker 1,5 theelepel zout 2 tenen knoflook 1 theelepel oregano 2 theelepels rozemarijnPel en pers de knoflook Zeef de bloem, de suiker en het z... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g saucijsjes 2 perziken (verse) 2 rode uien (kleine) 4 takjes rozemarijn 1 rode peper 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 4 lange barbecuespiesenWel de saucijsjes 5 minuten in water dat tegen de kook a... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 grote zak tagliatelle (groene is het mooist!) 1 netje sjalotten 1 dikke plak chorizo (Spaanse salami) van ongeveer 1 1/2 cm. 1 klein flesje witte wijn (demi-sec) 1/4 liter slagroom 3 teentjes knoflook olijfolie 2 a 3 theelepels sal... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 2 tenen gepelde en gehakte look1 eetlepel verse en gehakte rozemarijn1 kruidnagel1 laurierblad1 afgestreken eetlepel zout en wat peper1 glas rode wijn 2 kleine blikjes tomatenpuree, losgeroerd met water750 gram riblappen in dobb... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 varkenskoteletten, 6 aardappelen, 1 grote ui, 250 gram gepelde tomaten (blik), 1 blokje kippebouillon, verse rozemarijn, 6 teentjes knoflook, olijfolie, peper, zoutLaat de varkenskotelleten minstens een kwartier (ideaal is een nach... bekijk recept »
125g gedroogde witte bonen, 125g gedroogde kievietsbonen, 2 uien, in ringen gesneden, 3 winterwortels, fijngehakt, 1 eetlepel rozemarijn, gedroogd, 2 teentjes knoflook, 400g gepelde tomaten op sap, 300g groene kool, in reepjes, zout en peper... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 eetlepels olijfolie 1 kg rundvlees om te stoven, in stukken gesneden 3 teentjes knoflook, gesnipperd 2 theelepels gemalen komijn 1 kaneelstokje van 5 cm lang 1,75 dl rode wijn 2 eetlepels rodewijnazijn 1 takje rozemarijn 2 laurierb... bekijk recept »