Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Lamsvlees 'Molisana'

1 takje rozemarijn 2 takjes salie 1 kg lamsvlees (bijv. van de schouder, nek of bout) 1 fles rode wijn 200 ml extra vergine olijfolie 3 laurierblaadjes 1 ui 500 g rijpe tomaten 1. Ris de rozemarijn en de salieblaadjes van de takjes en hak ze ee... bekijk recept »

Lamskoteletjes met olijven-rozemarijnjus

1 lamsribstuk of 8 lamskoteletjes 1 koffielepel grof zeezout 4 eetlepels vloeibare margarine 4 takjes rozemarijn 15 zwarte olijven, in reepjes 0.5 Knorr Bouillonketeltje Vlees Voor de olijvensouffleetjes: 2 eieren 1 eetlepel olijventapenade1. Haa... bekijk recept »

Biefstuk met rozemarijnsaus en knoflookandijvie

1 kg kruimige aardappels 4 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn 4 biefstukjes 5 el vloeibare margarine 1 Knorr Sausketeltje Intens 600 g gewassen, gesneden andijvie1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een la... bekijk recept »

varkensfilet met paddenstoelen

800 gram varkensfilet 500 gram gemengde paddenstoelen 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 glas wijn 1 dl groentenbouillon 1 dl lichte room boter en maisolie 2 takjes rozemarijn 2 blaadjes salie peper en zout 1. braad de varkensfilet rondom aan in een... bekijk recept »

scalopina van kalfsvlees met mozarella

4 grote, dunne kalfslapjes 4 plakjes mozzarella 75 gr paneermeel 40 gr gemalen parmezaan 2 eieren 1 el olijfolie 1 kl gedroogde tijm 1 kl gedroogd basilicum kl gedroogde oregano peper uit de molen en zout 1 groot blik tomatenblokjes 1 ui, fij... bekijk recept »

Mosselen op Provençaalse wijze

4 kg mosselen 4 tomaten 2 teentjes knoflook 1 ui 3 takjes basilicum 4 takjes rozemarijn 4 takjes tijm 4 takjes platte peterselie 4 kl olijfolie peper uit de molen, zout 1. Maak de mosselen goed schoon. 2. Ontvel de tomaten, verwijder de zaad... bekijk recept »

Kabeljauw in tomatensaus

olijfolie 400 ml ( zelfgemaakte tomatensaus) of uit pot 60 ml droge witte wijn 4 verse kabeljauw filets à 150 gr peper en zout 1 citroen in dunne plakjes 2 takjes rozemarijn 1. Gebruik de zelfgemaakte saus om de verse kabeljauw in te garen. 2... bekijk recept »

Stoofpotje van kipfilet met courgette

250 gr kipfilet in stukjes 1 blikje Bonduelle kikkererwten 150 gram 1 courgette in stukjes. Gewassen en ongeschild. 4 middelgrote tomaten in stukjes 2 takjes rozemarijn in stukjes 2 flinke sjalotten gesnipperd 1 teen knoflook geperst 1 el zonneb... bekijk recept »

Bolognesesaus

300 gr rundergehakt 100 gr magere spekblokjes 2 uien 2 teentjes knoflook 1 wortel 1 stengel bleekselderij 1 el bloem 3 el tomatenpuree 1 groot blik gepelde tomatenblokjes olijfolie solo, bakken en braden 2 dl rode wijn 1 el vers gehakte oreg... bekijk recept »

Warme geitenkaas-

50 g blanke amandelen 250 g zachte, lichtgerijpte geitenkaas 50 ml light room 0.5 el verse rozemarijnnaalden 4 mooie takjes rozemarijn 1 dl sinaasappelsap 2 el honing 4 boterhammen Extra: 4 soufflévormpjes of ovenvaste schaaltjes (ca. 1 dl) 1.... bekijk recept »

Pagina 84 van 100