1000 recepten met rozemarijn
1 in stukken konijn8 teentjes knoflook2 laurierblaadjes2 takjes rozemarijn1 tomaat2 el olijfolie200 ml droge, witte wijn4 blaadjes salie ( enkele takjes extra)citroen (sap van)1 el gehakt peterseliepeperzout1. Pel de knoflookteentjes en hak ze grof.&... bekijk recept »
700 g biefstuk800 g aardappelen500 g broccoli1 rode ui2 teentjes knoflook1 takje rozemarijn1 el honing150 ml melk4 el olijfolie ( wat extra om in te bakken)30 g boter2 el balsamicoazijn2 el waternootmuskaatpeperzout1. Snij de ui in ringen. Haal de na... bekijk recept »
4 rode uien1 kl suiker300 ml rode wijn2 blaadjes laurier2 kruidnagels1 kaneelstokje4 takjes tijm2 takjes rozemarijn200 ml groentebouillon800 g eendenborst500 g bloemkoolverse kruiden (tijm, rozemarijn,...)olieboterpeperzout1. Pel de uien en snij ze i... bekijk recept »
2 kippen (elk 1,2 kg)6 plakjes gerookt spek150 g rozijnen500 ml droge, witte wijn400 g pitloze druiven (blauw en groen)2 takjes rozemarijn1 ui1 bol knoflook4 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen in ... bekijk recept »
800 g runderlende10 sneetjes parmaham850 g aardappelen (in blokjes)1 courgette (in blokjes)1 aubergine (in blokjes)250 g kerstomaten2 uien (gesnipperd)30 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 ml rode wijn1 bol knoflook3 takjes rozemarijn (enkel de naaldjes... bekijk recept »
8 plakjes pancetta400 g gemengde champignon (witte, shiitake, cantharellen)100 g taleggiokaas (in plakjes)1 handvol rucola35 g verse gist500 g bloem ( wat extra)50 ml lauw water300 ml spuitwater3 el olijfolie1 el olie (pikante)2 el rozemarijn (fijnge... bekijk recept »
1 stuk focaccia200 g gekookte ham (in reepjes)rode bietscheuten1 sjalot (fijn gesnipperd)1 blaadje gelatine (geweekt in koud water)2 el droge sherry60 ml room (stijfgeklopt)2 el mayonaiseolijfolie2 teentjes knoflook1 takje rozemarijn (alleen de blaad... bekijk recept »
0 lamsnoot (van 800 gram)handvol dragonhandvol dillehandvol munthandvol peterseliehandvol kervel1 takje rozemarijn (afgerist)200 ml lamsfond1 el honing1 el balsamicoazijn2 el dragonazijn4 el maïsolieboterpeperzout1. Pluk de kruiden (behalve de rozema... bekijk recept »
4 varkenslappen500 g aardappelen (voorgekookte)1 courgette1 rode paprika2 teentjes knoflook1 sjalot2 takjes rozemarijn1 takje tijm150 g fetaboterolijfoliepeperzout1. Spoel de courgette en de paprika, snij in blokjes. Pel en snipper de knoflook en sja... bekijk recept »
500 g verse zalm300 g verse spinazie6 tomaten (vers)2 sjalotten1 takje rozemarijn500 g macaroni100 ml witte wijnolijfoliepeperzout1. Bak de zalm in olie. Kruid met peper en zout, verdeel in blokjes. 2. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij h... bekijk recept »