Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Paddenstoelentaart

200 g bloem 125 g Solo in wikkel 2 eetlepels rozemarijn 600 g paddenstoelenmix (in plakjes) 150 g roquefort 50 g pecannoten 1 eierdooier1. Doe de bloem, 100 g Solo, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom. Meng het geheel met je handen t... bekijk recept »

Heerlijke gebakken uien als bijgerecht.

4 plakjes doorregen bacon 4 witte uien tennisbal groot olijfolie 4 takjes rozemarijn 2 teen knoflook gepeld en gesnipperd 8 el slagroom1. Oven op 200 gr2. .3. Bereiden4. Kook de gepelde uien in in ruime hoeveelheid water totdat ze zacht beginnen... bekijk recept »

RATATOUILLE

• 1 jonge wortel • 300 à 400 g aubergines • 300 à 400 g aubergines • 1 rode paprika • 1 groene paprika • 1 gele paprika • 1 grote ui • 2 teentjes knoflook • 1 kg verse tomaten of 500 g gepelde tomaten in blokjes • 1 dl olijfolie ... bekijk recept »

Kippenbouten in tomatensaus

4 flinke kippenbouten 3 kneepjes Solo Vloeibaar peper en zout 1 ui 1 teen knoflook 750 g tomaten 1 takje rozemarijn 1 laurierblaadje 2 dl druivensap 1 el fijngehakte peterselie 1. Snipper de ui en pel de knoflook. Kruis de tomaten in en leg z... bekijk recept »

Zomerse stoofpot

500 gr runderriblappen50 gr boter1 ui3 knoflookteentjes250 gr champignons1 dl tomatenpuree 1 halve el Provençaalse kruiden 1 tl rozemarijn1 tl bouillonpoeder3 dl rode wijnpeper en zouthoutblokken of 30 briketten (houtskool)1. Je kunt voor dit recept... bekijk recept »

Kip met spek van Dick Altena

2 grote knoflookteentjes1 takje rozemarijn2 el olijfolie 1 el olijfolie2 kipfiletspeper en zout12 plakjes ontbijtspek 50 gr geraspte kaas 1. Maak het vuur aan zodat de gietijzeren pan opwarmt. 2. Je kunt voor dit recept zowel hout als briketten gebr... bekijk recept »

Lamskroon in baconkorst

2 lamskronen8 sneetjes bacon1 el tijm (gehakt)1 el rozemarijn (gehakt)2 el pecannotenolijfoliezwarte peperbollengrof zeezout400 g jonge spinazie100 g tuinbonen100 g peultjes600 g krieltjes1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. 2. Maak eerst... bekijk recept »

Peertje in ham met geitenkaas

2 peren (rijp)4 plakken Italiaanse ham (prosciutto crudo)1 kl verse rozemarijn (gehakt)4 handvol rucola4 el zachte geitenkaas (of gorgonzola)2 el porto1 kl dijonmosterdolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. 2. Spoel de peren en halve... bekijk recept »

Moussaka (2)

500 g lamsgehakt2 courgettes1 aubergine2 tomaten4 aardappelen1 ui (grote)4 teentjes knoflook2 takjes rozemarijn2 el tomatenpuree150 g feta500 ml melk200 ml room50 g bloem50 g boter ( extra)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 190°C. Pel e... bekijk recept »

Varkenskotelet met rozemarijnaardappelen

4 varkenskoteletten800 g aardappelen2 appels (kleine)1 bol mozzarella4 takjes rozemarijnboterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rist de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Snij de mozzarella in plakjes. Boen de aardappelen schoon en sn... bekijk recept »

Pagina 85 van 100