1000 recepten met rozemarijn
4 eendenborstfilets1 eetlepel bruine basterdsuiker1 theelepel koek of speculaaskruiden1 theelepel mosterd200 milliliter gevogelte -of wildfond50 milliliter rode port4 kleine takjes rozemarijn1. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden afgede... bekijk recept »
500 gram hamlappen1 theelepel paprikapoeder5 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gehakte rozemarijn250 milliliter appelsap2 eetlepels citroensap of azijn3 eetlepels blanke rozijnenevt. allesbinder1. Bestrooi het vlees met zou... bekijk recept »
125 milliliter olijfolie1 ui, gesnipperd5 teentjes knoflook, fijngehaktmespunt cayennepeper of 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 knolselderij, geschild, in blokjes2 winterwortels, in dikke plakken1 courgette, in dikke plakken200 milliliter gr... bekijk recept »
3 citroenen75 gram boter of vloeibaar bakproduct2 teentjes knoflook, fijngehakt3 eetlepels ketjap manis of sojasaus500 gram kipfilet3 eetlepels honing1 eetlepel gehakte verse rozemarijn500 gram sperziebonen300 gram couscous1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
1 hele kip, panklaar1 limoen, gehalveerd8 teentjes knoflook3 takjes rozemarijn5 eetlepels olijfolie1 courgette, in dikke plakken1 aubergine, in blokjes1 rode en 1 gele paprika, zonder zaadjes, in grove stukken1 rode ui, in partjes300 gram bospeen, ge... bekijk recept »
750 g hamlappen, in dobbelstenen2 laurierbladen2 uien, in ringen1 takje rozemarijn (of 1 theel. gedroogde rozemarijn)1/2 l rode wijn (Que Mas)zoutversgemalen peper2 eetl. bloem100 g magere gerookte spekblokjes40 g boter1/2 l blik kidney bonen... bekijk recept »
4 dikke haasbiefstukken van ca. 125 g100 g bleu d’auvergne of gorgonzolazoutversgemalen peper2 takken rozemarijn400 g pompoen, geschild en in blokjes400 g Roseval-aardappelen, in partjes2 ongekookte bieten, geschild en in blokjes3 takken tijm3 ... bekijk recept »
1 eetl. olijfolie6 pruimen3 takjes rozemarijn100 ml water1 citroen, geperstscheutje limonadesiroopmineraalwater met koolzuurchampagneglazen of coupes1. Verwarm de olie. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Bak de rozemarijn even in de oli... bekijk recept »
? 5 eetlepels (olijf)olie ? 2 bolletjes knoflook ? 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) ? 1 sjalotje ? 1/2 fles volle rode wijn ? 1 pot vleesfond (380 ml) ? (versgemalen) zwarte peper ? 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez) ? 2 eetlepels ... bekijk recept »
4 kwartels 160 g zout 1 l gevogeltebouillon 4 klontjes Solo citroenpeper of witte peper schil van gekonfijte citroen 4 sneden fijngesneden pancetta verse tijm verse rozemarijn 4 salieblaadjes1. Kwartels2. Verwijder het vorkbeen van de kwartel. ... bekijk recept »