Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Ravioli met saffraanboter

1 pak verse (ravioli met 4 kazen) 1 envelopje saffraandraadjes 75 g roomboter (gezouten) mespuntje gemberpoeder (djahé)1. Week intussen de saffraandraadjes 10 minuten in 1 eetlepel kokendheet water. 2. Kook intussen de ravioli volgens... bekijk recept »

Roodbaars met komkommersalade

2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 5 eetlepels zoete ketjap 1 pak gele rijst (met saffraan (325 g)) 2 komkommers 1 rode peper 3 bosuitjes 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie1. Roodbaars in 4 stukken verdel... bekijk recept »

Vistajine met abrikozen en saffraan

1 knolselderij 4 grote uien 1 teen knoflook 1 tomaat 250 g gewelde abrikozen 3 eetlepels olijfolie 2 x ca. 200 gr roodbaarsfilet (of 1 schaal a ca. 400 g) 3 eetlepels shoarmakruidenmix (27 g) 1 zakje saffraan (0.05 g) ... bekijk recept »

Kipspiesjes in saffraanmarinade

1 zakje saffraan (0.05 g, AH) 1½ el citroensap (AH) 2 el honing (AH) 1 tl gemberpoeder (AH) mespunt gemalen kardemom (AH) 500 g kipfilet (in stukken) 2 el olijfolie mild (AH)1. Week de saffraan 5 mi... bekijk recept »

Bastilla met kip

4 el olijfolie ( extra voor bestrijken) 4 kippenpoten zonder rugstuk 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl kardemom 2 tl gemberpoeder (djahé) 1 tl chilipeper 1 tl kruidnagel 1 grote ui (gesnipperd) 1 buisje saffraan (zakje... bekijk recept »

Kalkoen met walnotensaus en rijst

4 eetlepels olijfolie 2 zakjes saffraan (a 0.05 g) 2 zakken wokgroenten grofgesneden (a 400 g) 1 pak gele rijst (325 g) 1 theelepel kaneelpoeder 1 l vleesbouillon (van tablet) 1 bakje walnoten (100 g) 1 ui ... bekijk recept »

Half-uurtje paella met vis

0.05 g saffraan 1 liter hete kippenbouillon 250 g reuzegarnalen (zak à 500 g, diepvries) 6 trostomaten 2 uien 4 tenen knoflook 250 g chorizoworst 2 el olijfolie 300 g risottorijst 300 g sperziebonen 250 g kabeljauwfilet 250... bekijk recept »

Tunesische vissoep

2 rode paprika's 250 g vastkokende aardappelen 500 g winterpeen 2 uien 750 ml visbouillon 3 tenen knoflook 2½ tl komijnzaad 3 laurierblaadjes 1 zakje saffraan (0.05 g) 400 g tomatenblokjes 250 ml kraanwater 100 g macar... bekijk recept »

Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus

2 sjalotten (gesnipperd) 200 ml droge witte wijn 1/2 potje vis- of gevogeltefond (380 ml) 2 maal 200 g verse kabeljauwfilet 1 eetlepel citroensap 1 ei 1/2 eetlepel gedroogde dragon 200 ml slagroom 1 envelopje saffraan 1 ba... bekijk recept »

Palaw

0.05 g saffraan 300 g basmatirijst 75 g rozijnen SaffraanrijstBreng een pan met wat en de saffraan aan de kook. Voeg de rijst toe en laat circa 10 minuten koken. Giet de rijst af, voeg de rozijnen toe en laat in circa 8 minuten zonder ... bekijk recept »

Pagina 2 van 100