Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Marokkaanse lamsbout

1 ui 2 tenen knoflook 10 gewelde abrikozen zonder pit 1 sinaasappel (schoongeboend) 0.05 g saffraan 1½ el ras el hanout 1 el harissa 1 el honing 100 g rozijnen 400 g tomatenblokjes 1 tl zout 1400 g lamsbout zonder been... bekijk recept »

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

500 g aardappelen 'cornes de gatte' 0.5 bussel bladpeterselie 2 grote calamarissen 0.5 bussel munt 4 takjes dragon 10 takjes bieslook 4 soeplepels olijfolie 1 koffielepel ciderazijn 1 koffielepel sterke mosterd 1 mespunt piment d’Espelette 1 snuifje... bekijk recept »

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus

½ zakje amandelschaafsel (à 45 g) 1 sjalotje 2 eetlepels boter of margarine 1 teentje knoflook ½ pot vleesfond (à 380 ml) 2 eetlepels medium dry sherry ½ zakje saffraan 1 eetlepel vloeibare honing 3 pakjes lam... bekijk recept »

Gevogeltestoofpot met appelen

20 cl appelsap 1 koffielepel gemberpoeder 1 grote ui 1 hoevekip 1 eetlepel honing 0,5 koffielepel kaneelpoeder 1 stokje kaneelstokje 1 eetlepel olijfolie 1 snuifje saffraan 4 stoofappelen1. Snipper de ui heel fijn. 2. Snijd de kip in stukken. 3. Gie... bekijk recept »

Gestoofde witte asperges met saffraan

16 mooie, witte asperges 1 eetlepel olijfolie 10 cl vloeibare room 3 saffraandraadjes 1 glas gevogeltebouillon fleur de sel peper1. Snijd de asperges met een dunschiller. Verwarm de olijfolie in een grote pan en stoof de asperges. Peper. Doe het deks... bekijk recept »

kabeljauwfilet in saffraan-tomatensaus

2 el olijfolie 1 sjalot fijngesnipperd 1 blik (400g) blik tomatenblokjes 100 ml witte wijn 1 buisje (0,05g) saffraan zout en peper 400 g kabeljauwfilet 300 g tagliatelle 1 pak (2 x 200g, diepvries) tuinerwten en broccoliIn hapjespan olie verhitten. ... bekijk recept »

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

0.5 citroen 200 g gedroogde kikkererwten 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik) 0,5 theelepel komijnpoeder 2 teentjes look 3 eetlepels olijfolie 0.5 theelepel pikant paprikapoeder 0.25 g saffraan 4 plakjes serranoham 2 stengels soepselderij met b... bekijk recept »

Saffraan-honing-amandelcake

1 zakje saffraan (kruiden) 1 zakje amandelschaafsel (45 g) ½ limoen 75 g boter of margarine 125 g suiker 75 g verse roomkaas (` 100 g) 5 eetlepels honing 3 eieren (middel groot) 175 g bloem 2 theelepels bakpoeder... bekijk recept »

Kip met citroen en groene olijven

4 eetlepels bladpeterselie 1 kruidentuiltje 10 cl extra reine olijfolie 200 g groene olijven gevuld met piment 1,3 kg kip 1 teentje knoflook 2 onbespoten citroenen 1 snuifje saffraan 20 g verse geraspte gember 4 eetlepels verse koriander zout, peper1... bekijk recept »

Vispotje met witte wijn

1 ui 1 teen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 envelopje saffraan (0 05 g) 1 blikje tomatenblokjes (400 g) 1 dl witte wijn 600 g kabeljauwfilet zout peper uit pepermolen met chilipepertjes 4 sneetjes witbrood1. Ui en knofloo... bekijk recept »

Pagina 4 van 100