1000 recepten met saffraan
1 pot visfond (380 ml) 1 envelopje saffraandraadjes 2 dl koksroom 75 g zeeaster (groente) 1 eetlepel sherry 100 g gerookte zalmblokjes zout en peper1. Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten me... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 e... bekijk recept »
300 g sperziebonen 400 g artisjokharten (blik) 2 puntpaprika's (zak) 2 rode pepers 4 tenen knoflook 2 uien 2 groentebouillontabletten 1 liter kraanwater 0.05 g saffraan (zakje) 6 trostomaten 5 el olijfolie 1 el pa... bekijk recept »
4 kg mosselen 80 g pancetta 1 dl pastis 1 venkel 8 nestjes tagliatelle 2 eetlepels aïoli 1 eetlepel olijfolie een beetje saffraan peper1. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. 2. Kook de tagliatelle al dente in een grot... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 2 tomaten 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 4 kabeljauwhaasjes (` ca. 150 g) zout en versgemalen peper 20 g boter 5 peperkorrels 2 dl... bekijk recept »
3 uien 4 teentjes knoflook zonnebloemolie 1 el gemberpoeder 1 plukje saffraan 0.5 bosje bladpeterselie 0.5 bosje koriander 100 g gemarineerde olijven 1 ingelegde citroen 4 eieren 50 g amandelen 1&... bekijk recept »
1 buisje (0,05 g) saffraan 2 el water 3 el olijfolie 500 g lamslapjes 1 snufje zout 2 tenen knoflook 4 uien 1 aubergine 1 el speculaaskruiden 2 tl harissa 60 ml heet water1. Meng in een heel klein schaaltje of in een eierdopje de saffraan m... bekijk recept »
1 koffielepel gehakte dragon 2 saffraan 2 sjalotten 4 st.-jakobsvruchten 8 cl verse room 30 cl witte wijn type Entre-Deux-Mers1. Pel de sjalot en hak hem fijn. Giet 10 cl witte wijn in een kleine pan, doe er de gehakte sjalot bij en laat indikken op ... bekijk recept »
2 zakjes gepelde amandelen (a 55 g) 125 g sesamzaad 250 g patentbloem ½ zakje bakpoeder 1 theelepel kaneel 1 theelepel gedroogde gist (zakje) 1 envelopje saffraan 50 g boter 1 ei 1 eetlepel natuurazijn 1 liter zonne... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 3 eetlepels olijfolie 100 g gedroogde abrikozen (in reepjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt) 400 g lamslapjes (a la minute)1. Saffraandraadjes 5 min. weken in 2... bekijk recept »