Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Aspergesalade met St. Jakobsschelpen

1 envelopje saffraan 1 eetlepel citroensap 3 schaaltjes groene aspergetips (a 100 g) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), gewassen) 4 eetlepels Griekse (olijfolie) ½ theelepel vloeibare (honing) 250 g St. Jakobsschelpen&... bekijk recept »

Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g) 2 uien 2 kipfilets (ca. 300 g) 2 theelepels cajunkruiden 4 eetlepels zonnebloemolie 1 blikje Mexicomelange (400 g) 1 blikje kidneybonen (400 g) 4 tomaten1. Rijst volgens gebruik... bekijk recept »

Groentetajine recept

200 g gedroogde of 400 g kikkererwten uit blik 8 kleine uitjes 2 wortels, in grove repen 500 g pompoen, in grote stukken 1 grote aardappel, in stukken ½ groene kool, in 8 parten 2 courgettes, in grove repen 5 kleine aubergines, in de lengte d... bekijk recept »

Aardappelroomsoep met saffraan

1 seldertak 500 g aardappelen 6 medjool dadels 2 middelgrote rode uien 1 sjalot 2 takjes koriander 1/2 kokertje saffraanpoeder 1 koffielepel gevogeltebouillonpasta 2 eetlepels olijfolie zwarte peper zout1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Sp... bekijk recept »

Kip met tandoorikruiden

1 envelopje saffraan 2 el citroensap 1 tl verse gemberwortel (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 1 chilipepertje (verkruimeld) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl gemalen kardemo... bekijk recept »

Mediterrane vissersstoofpot

3 eetlepels olijfolie 2 grote uien (in ringen) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel tomatenpuree 125 ml visbouillon (van 1/4 tablet) ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngeknipt) 1 envelopje saffraan 2... bekijk recept »

Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan

275 g tofu 1 eigeel 500 g zoete aardappelen 0.5 butternutpompoen 10 g verse marjolein 2 sjalotten 40 g gepelde pistachenoten 2 dl room 50 g Parmezaanse kaas 1 dl witte wijn 150 g bloem 50 g bloem (om te paneren) 50 g paneermeel 100 g aardappelzetmee... bekijk recept »

Plaattaart met appel

1 eetl citroensap400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven200 g lichtbruine basterdsuiker250 g boter, in blokjes1 ei, losgekloptsnufje zout1 zakje saffraan (0.05 g)6 elstar appels3 theel gemalen kaneel1 theel kardemompoeder2 eetl suiker150 gr... bekijk recept »

Saffraanrisotto

1 liter kippenbouillon (van tabletten) 2 envelopjes saffraan 2 eetlepels olijfolie 75 g boter 1 grote ui (fijngesnipperd) 350 g risottorijst (pak a 500 g) 100 ml droge witte wijn 50 g grano padano kaas ((stukje), ger... bekijk recept »

Zeevruchten paella

400 g reuzengarnalen (rauw en ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid) 3 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 300 g risottorijst (zak 500 g) 1 pot visfond (380 ml) 600 ml hete vi... bekijk recept »

Pagina 7 van 100