1000 recepten met saffraan
1 envelopje saffraan 1 eetlepel citroensap 3 schaaltjes groene aspergetips (a 100 g) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), gewassen) 4 eetlepels Griekse (olijfolie) ½ theelepel vloeibare (honing) 250 g St. Jakobsschelpen&... bekijk recept »
1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g) 2 uien 2 kipfilets (ca. 300 g) 2 theelepels cajunkruiden 4 eetlepels zonnebloemolie 1 blikje Mexicomelange (400 g) 1 blikje kidneybonen (400 g) 4 tomaten1. Rijst volgens gebruik... bekijk recept »
200 g gedroogde of 400 g kikkererwten uit blik 8 kleine uitjes 2 wortels, in grove repen 500 g pompoen, in grote stukken 1 grote aardappel, in stukken ½ groene kool, in 8 parten 2 courgettes, in grove repen 5 kleine aubergines, in de lengte d... bekijk recept »
1 seldertak 500 g aardappelen 6 medjool dadels 2 middelgrote rode uien 1 sjalot 2 takjes koriander 1/2 kokertje saffraanpoeder 1 koffielepel gevogeltebouillonpasta 2 eetlepels olijfolie zwarte peper zout1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Sp... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 2 el citroensap 1 tl verse gemberwortel (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 1 chilipepertje (verkruimeld) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl gemalen kardemo... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 2 grote uien (in ringen) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel tomatenpuree 125 ml visbouillon (van 1/4 tablet) ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngeknipt) 1 envelopje saffraan 2... bekijk recept »
275 g tofu 1 eigeel 500 g zoete aardappelen 0.5 butternutpompoen 10 g verse marjolein 2 sjalotten 40 g gepelde pistachenoten 2 dl room 50 g Parmezaanse kaas 1 dl witte wijn 150 g bloem 50 g bloem (om te paneren) 50 g paneermeel 100 g aardappelzetmee... bekijk recept »
1 eetl citroensap400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven200 g lichtbruine basterdsuiker250 g boter, in blokjes1 ei, losgekloptsnufje zout1 zakje saffraan (0.05 g)6 elstar appels3 theel gemalen kaneel1 theel kardemompoeder2 eetl suiker150 gr... bekijk recept »
1 liter kippenbouillon (van tabletten) 2 envelopjes saffraan 2 eetlepels olijfolie 75 g boter 1 grote ui (fijngesnipperd) 350 g risottorijst (pak a 500 g) 100 ml droge witte wijn 50 g grano padano kaas ((stukje), ger... bekijk recept »
400 g reuzengarnalen (rauw en ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid) 3 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 300 g risottorijst (zak 500 g) 1 pot visfond (380 ml) 600 ml hete vi... bekijk recept »