Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Bucatini con zucchine allo zafferano e gorgonzola (Bucatini met courgette, saffraan en gorgonzola)

400 g bucatini 1  ui 1 el roomboter 1 scheutje olijfolie 1  courgette 50 g pijnboompitten 1 glas witte wijn 100 ml kookroom 125 g gorgonzola 1 mespuntje saffraanpoeder 2 takjes peterselie 30 ... bekijk recept »

Kruidige gestoofde kip

olijfolie om in te bakken 400 g kippendijen 1 ui 2 teentjes knoflook 500 g voorgekookte krieltjes 1 tl komijnpoeder 0.05 g saffraan 4 gedroogde pruimen 4 gedroogde abrikozen 300 ml kippenbouillon 500 g haricot verts braadpan 1. Verhit een scheut ... bekijk recept »

Saffraanrijst met groenten

2 envelopjes saffraan 4 el ghee ((zie tip) of olie) 2 kaneelstokjes 4 kruidnagels 1 tl gemalen kardemom (specerijen) 3 laurierblaadjes 300 g basmatirijst 150 g winterpeen (in blokjes) 100 g rozijnen 150 g tuinerwten (... bekijk recept »

Aardappel-groentetajine

2 uien 1 bos bospeen 1 rode paprika 1 gele paprika 200 g sperziebonen 400 g aardappels 4 eetlepels olijfolie 100 g gewelde abrikozen 1 envelopje saffraandraadjes 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) 1 kaneelstokje 5 kr... bekijk recept »

Kipspiesen met ananas

1 zakje saffraan (0.05 g) 1 el zeezout (grof) ½ tl zwarte peperkorrels 50 g boter 400 g kipfilet (in blokjes) 1 rode paprika (in stukken) 1 rode ui (in parten) ½ ananas (in stukjes)1. Doe de saffr... bekijk recept »

Kip in saffraan-amandelsaus

1 ui 2 tenen knoflook 4 kippenbouten (a 250 g) zout en versgemalen peper 5 eetlepels olijfolie 2 dl witte wijn 1 envelopje saffraan 45 g blanke amandelen 1 dl slagroom 150 g witte druiven1. Ui pellen en snipperen. Knoflook pell... bekijk recept »

Mezzelune met saffraansalie-saliebotersaus

0.05 g saffraan 1 el kraanwater 8 verse salieblaadjes 250 g mezzelune ricotta spinazie 100 g boter1. Week de saffraan in het water en snijd de salie fijn. Kook de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Smelt ondertussen de bo... bekijk recept »

Zalm in saffraan-venkelbouillon

1 vleesbouillontablet 1 gedroogd chilipepertje 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 envelopje saffraan 2 zalmhaasjes (of 2 gelijke stukken zalmfilet (a ca. 250 g)) zeezout versgemalen zwarte peper1. Bouillont... bekijk recept »

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »

Romige zeevruchtensoep

50 g boter 50 g bloem 500 ml halfvolle melk 2 Visbouillontabletten MSG-vrij 500 ml water 600 g bakaardappeltjes 0.05 g saffraan 600 g Italiaanse roerbakmix 500 g gemengde zeevruchten1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, ... bekijk recept »

Pagina 8 van 100