1000 recepten met saffraan
400 g bucatini 1 ui 1 el roomboter 1 scheutje olijfolie 1 courgette 50 g pijnboompitten 1 glas witte wijn 100 ml kookroom 125 g gorgonzola 1 mespuntje saffraanpoeder 2 takjes peterselie 30 ... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 400 g kippendijen 1 ui 2 teentjes knoflook 500 g voorgekookte krieltjes 1 tl komijnpoeder 0.05 g saffraan 4 gedroogde pruimen 4 gedroogde abrikozen 300 ml kippenbouillon 500 g haricot verts braadpan 1. Verhit een scheut ... bekijk recept »
2 envelopjes saffraan 4 el ghee ((zie tip) of olie) 2 kaneelstokjes 4 kruidnagels 1 tl gemalen kardemom (specerijen) 3 laurierblaadjes 300 g basmatirijst 150 g winterpeen (in blokjes) 100 g rozijnen 150 g tuinerwten (... bekijk recept »
2 uien 1 bos bospeen 1 rode paprika 1 gele paprika 200 g sperziebonen 400 g aardappels 4 eetlepels olijfolie 100 g gewelde abrikozen 1 envelopje saffraandraadjes 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) 1 kaneelstokje 5 kr... bekijk recept »
1 zakje saffraan (0.05 g) 1 el zeezout (grof) ½ tl zwarte peperkorrels 50 g boter 400 g kipfilet (in blokjes) 1 rode paprika (in stukken) 1 rode ui (in parten) ½ ananas (in stukjes)1. Doe de saffr... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 4 kippenbouten (a 250 g) zout en versgemalen peper 5 eetlepels olijfolie 2 dl witte wijn 1 envelopje saffraan 45 g blanke amandelen 1 dl slagroom 150 g witte druiven1. Ui pellen en snipperen. Knoflook pell... bekijk recept »
0.05 g saffraan 1 el kraanwater 8 verse salieblaadjes 250 g mezzelune ricotta spinazie 100 g boter1. Week de saffraan in het water en snijd de salie fijn. Kook de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Smelt ondertussen de bo... bekijk recept »
1 vleesbouillontablet 1 gedroogd chilipepertje 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 envelopje saffraan 2 zalmhaasjes (of 2 gelijke stukken zalmfilet (a ca. 250 g)) zeezout versgemalen zwarte peper1. Bouillont... bekijk recept »
250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »
50 g boter 50 g bloem 500 ml halfvolle melk 2 Visbouillontabletten MSG-vrij 500 ml water 600 g bakaardappeltjes 0.05 g saffraan 600 g Italiaanse roerbakmix 500 g gemengde zeevruchten1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, ... bekijk recept »