1000 recepten met saffraan
6 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 envelopje saffraan 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje) 750 ml kippenbouillon (van tablet) takjes peterselie (fijngesnedenenkele)1. Fruit de knoflook op laag vuur in olie in een soe... bekijk recept »
125 g roomboter (ongezouten (op kamertemperatuur)) 1 envelopje saffraan 1/2 tl zout 1. Meng met een vork de boter met de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Zet de boter minstens 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen m... bekijk recept »
12 amandelen (zonder pel) 4 eetlepels extra fijne olijfolie 0,5 koffielepel gemalen koriander 0,5 koffielepel gemberpoeder 500 g grote pruimen (ontpit) 1 stokje kaneel 8 kleine vastkokende aardappelen 1000 g lamsbout in blokjes gesneden 1 eetlepel or... bekijk recept »
1 liter volle yoghurt 50 ml melk ½ theelepel gemalen kardemom (specerijen) 1 zakje saffraandraadjes 35 g witte basterdsuiker 1 schaaltje mango's (eetrijp (2 stuks), geschild) 2 eetlepels pistachenoten ((bakje 95 g), grofgeh... bekijk recept »
250 ml volle melk 7 g gist 0.05 g saffraan (zakje) 100 g fijne kristalsuiker 500 g bloem 2 tl zout 2 eieren 50 g boter 150 g gedroogde cranberry's 1 el kraanwater1. Verwarm de melk tot lauw. Neem van het vuur. Doe de gist, saff... bekijk recept »
125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 2 sjalotten 50 g Parmezaanse kaas 2 el olijfolie 4 mergpijpjes (schaal à 2 stuks, afdeling vlees) 1½ liter kraanwater 50 g boter 300 g risottorijst (za... bekijk recept »
200 g pistachenoten (gepelde) 5 grote eieren 150 g suiker 100 g boter (gesmolten) 100 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 1 theelepel bakpoeder 1 sinaasappel (schoongeboend en geraspt en geperst) 1 envelopje saffraan 2... bekijk recept »
50 g diepvrieserwten fleur de sel 1 glas droge witte wijn 1 bussel groene asperge 100 g mengeling zeevruchten (diepgevroren) olijfolie 30 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 200 g risottorijst arborio 1 rode ui 1 g saffraan 1 tak groene ... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas (stukje) 75 boter 1 citroen (schoongeboend) 0.05 g saffraan (buisje) 250 g verse tagliatelle1. Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de ... bekijk recept »
250 g chorizoworst 1 ui 1 rode paprika 300 ml risottorijst 0.05 g saffraan (zakje) 70 g tomatenpuree 750 ml kippenbouillon (van tablet) 300 g tuinerwten (diepvries) 150 g fruits de mer (vis)1. Snijd de chorizo in b... bekijk recept »