1000 recepten met saffraan
20 cl gevogeltebouillon 1 eetlepel olijfolie 1 mespunt saffraandraadjes 1 sjalot 16 witte asperges1. Verwijder de voet van de witte asperges. Schil de asperges. 2. Hak de sjalot fijn. 3. Verwarm de olijfolie in een grote bakpan. 4. Bak de sjalotten 2... bekijk recept »
boter 5 eidooiers 1 eetlepel gehakte kervel 200 g krabvlees 40 cl room 1 zakje saffraandraadjes 1 eetlepel tomatenconcentraat zout en peper1. Verkruimel het krabvlees. Klop de eieren met de room, de tomatenpuree, de saffraan, de kervel, peper en zout... bekijk recept »
100 ml witte wijn 2 bulsjes saffraan 5 tenen knoflook 4 kippenbouten 250 g couscous 100 g dadels 30 g peterselie 150 g juliennewortel (zakje) 6 el olijfolie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 barbecue 1 aluminumfolie1. Steek de barbecue aan. ... bekijk recept »
4 tomaten 1 sinaasappel (schoongeboend) 1/2 l visbouillon (van 3 tabletten) 2 uien 5 tenen knoflook 2 takjes tijm 1 grote aardappel (geschild) 1 zakje saffraan (0.05 g) 7 el olijfolie 200 g witte visfilet ((... bekijk recept »
30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room 1 kg mosselen 2 eetlepels olijfolie 0,5 dopje saffraanpoeder 2 sjalotten zout en peper1. Halveer de kreeften... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 1 stengel bleekselderij 2 gele paprika's 1 venkelknol 3 plukjes saffraan 850 ml kippenbouillon 100 g zeekraal 150 ml slagroom 1.5 el anijsdrank 4 plakken gerookte heilbot ’s... bekijk recept »
1 el boter 75 g suiker 1 kaneelstokje 0.05 g saffraan 1 el heet water 400 ml melk 2 el gemalen kokos 50 g basmatirijst 100 ml slagroom 1 tl gemalen kardemom 50 g rozijnen 25 g garneeramandelen1. Smelt de boter in een pan met een... bekijk recept »
18 groene asperges 2½ bakje gerookte zalmblokjes (` 100 g) Thaise Vissaus (Nuac Nam) 3 cm verse sereh (citroengras) 1 pot visfond (` 380 ml) 1 zakje saffraan zout1. Asperges voorzichtig wassen en aan onderkant ca. 2 à 3 cm ... bekijk recept »
2 uien 3 tenen knoflook 4 takjes peterselie 7 el olijfolie 720 ml passata di pomodoro (tomatensaus, fles) 2 kippenbouillontabletten 250 ml kraanwater 1 sinaasappel (schoongeboend) 0.05 g saffraan (zakje) 1 ambachtelij... bekijk recept »
3 el olijfolie 300 g risottorijst (zak 500 g) 1 rode paprika (in blokjes) 1 buisje saffraan (zakje 0.05 g) ½ liter kippenbouillon (van 2 tabletten) 1 magere rookworst ((zak 250 g), in blokjes) ½ zak geme... bekijk recept »