1000 recepten met saffraan
210 g boter 150 g griessuiker 8 soeplepels fijngehakte bladpeterselie 9 eieren 1 soeplepel gember 1 koffielepel gemalen kaneel bloemsuiker 4 bollen saffraan zout 4 braadklare duiven 10 soeplepels vers gehakte koriander 80 g hele amandelen, gepeld 10 ... bekijk recept »
4 'filets purs' van Atlantische zalm(diepvries) 8 sneetjes gandaham 2 dl witte wijn 2 dl visfond (bokaal) 8 bundeltjes groene asperges (diepvries) 2 sjalotten 1 dikke wortel 2 eetl. boter tijm 1 laurierblaadje 1/3 capsule saffraan nootmusk... bekijk recept »
1 kg witte asperges1 liter gevogelte-of kippenbouillon4 kleine duiven1 potje gevogeltefond5 stukjes basilicum50 g koude botermespunt saffraan4 plakken Ganda Hamolie voor het friturenboter voor het bakkenpeper, zout- Schil de asperges en bewaar de sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g rundfilet, in 2 gelijke stukken 2 dl rundfond 5 cl gevogeltebouillon 8 ansjovisfilets 2 tomaten 1/2 courgette 1/2 rode paprika 2 aardappelen 20 zwarte olijven 1/2 ui 3 sjalotten 1 teentje look 2 dl madiran (zuiderse rode wijn) ... bekijk recept »
[list] [*] 1 voorgerolde bladerdeegtaartbodem (230 g, Galaxi)[*] 100 g tempé [*] 1 rode paprika [*] 1 courgette [*] 1 bakje kerstomaten [*] 1 rode ui [*] 3 eieren [*] 2 dl room [*] Topaz-kruiden: 1 koffiel. paprika 1 koffiel. komijn 1 capsule saffraa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr visfilet (kabeljauw, zalm, koolvis) Sap van 1/4 citroen Klein beetje zeezout 60 gr gierst Ruim 1 dl hete groentebouillon 1 wortel 1/4 selderijknol (100 gr) 1 prei (100 gr) 100 gr champignons sap van 1/4 citroen 2 eetl dieetmar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Zonnevisfilet 160 gr rode Pasta 18 Venusschelpen 0,5 l visfond 4 draadjes Saffraan 1 dl Noilly prat 1 dl Slagroom 1 tlp Kip bouillonpoeder 4 takjes Kervel 4 slagen zwarte peper uit de Pepermolen 1 el Beurre Maniere(Mengsel van... bekijk recept »
500 gr. witlof 1.5 l. gevogeltebouillon 2 dl. slagroom 12 sint-jakobsschelpen 12 plakjes zalm, verse 1 prei, dunne 2 grote aardappelen 3 blaadjes laurier 3 draadjes saffraan 1 sch. cognac 1 tl. worcestershiresaus 1 sch. tabasco 1 klontje boter Bieslo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 700 g wokmix vis (diepvries) 600 g wokgroenten (diepvries) 200 g Thaise rijst 4 dl kokosmelk (blik) 50 g gezouten pindanoten 1 dl visbouillon (1/2 visbouillonblokje opgelost in 1 dl heet water) 2 eetl. bakolie 2 cm verse gemb... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1,5 kg kip: in stukken gesneden 2 kippenlevers 1 theelepel zeezout 2 knoflookteentjes 1 kleine bundel koriander 1 grote ajuin, gepeld en geraspt de pel van 2 opgelegde citroenen, gespoeld en in reepjes gesneden 1 theelepel gemalen ge... bekijk recept »