Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Italiaanse paella

1 kabeljauwfilet, in blokjes 150 g scampi€™s, schoongemaakt en zonder kopjes 1 gekuiste inktvis, in ringen 150 g mosselen, gewassen 150 g venusschelpen 200 g rijst 1 selderijstengel, in blokjes 1 wortel, in blokjes 2 versnipperde uien 1 versnipperd k... bekijk recept »

Kabeljauwpapilot met kruidenboter en pastis

Voor 4 personen: 4 moten kabeljauw 2 sjalotjes scheutje pastis 1 wit van een prei 1 dl visfumet peper en zout Voor de kruidenboter: 150 gr boter 5 el fijngesneden bieslook lookpoeder saffraan 1 koffielepel honing kerriepoeder sap van 1/2 citroenBerei... bekijk recept »

Paella met rivierkreeftjes

200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba’s mag ook) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook saffraan olijfolie 250 gram rijst (ongekookt) 1/4 liter tomaat-paprikasaus 1,5 liter visbouillon peper 1 blik doperwten (400 gram)[b:b70684d1d4]Bereiding... bekijk recept »

Paella van Jef

9 kippenboutjes, 5 eetlepels olijf olie, 4 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 potjes saffraan, 2 rode paprika's, paprika poeder, 300gr rijst, 6 dl kippenbouillon, 200gr doperwten (diepvriezer niet ontdooien) 24 mosselen (diepvriezer) diepvries ... bekijk recept »

Kerriestoofpotje met kalkoen en rivierkreeftjes

Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »

Kip met ingemaakte citroenen en olijven

l kip, inclusief de lever, van ongeveer l ,5 kg1/2 theelepel gemberpoeder1 1/2 theelepel kaneelgrote snuf saffraan- poederzoutwitte peper3 eetlepels zonnebloemolie2-3 tenen knoflookl grote ui, fijngesnipperdgrote bos peterselie, fijngehaktgrote bos k... bekijk recept »

Tajine van kip met gekonfijte citroen

4 teentjes look 1 blokje gevogeltebouillon 1 bosje verse koriander olijfolie 2 rode uien 20 zwarte olijven 1 dosis saffraan 1 citroen natuur zout en versgemalen peper kip van 1,5 kg 4 gekonfijte citroenen 1 koffielepel korianderkorrels**Bereiding van... bekijk recept »

Tajine van lamsbout met bonen

Voor 6 personen: 1,3 kilo lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 600 gram diepvriesbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespuntjes saffraan 6 eetlepels olijfolieDe dag voordien Laat de kekererwten een nacht weken in ... bekijk recept »

Tajine van lamsvlees met tuinbonen

Voor 6 personen: 1,2 kg lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 1,5 kg tuinbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespunten saffraan 2 eetlepels olijfolie zout peperDe dag voordien Zet de kekererwten een nacht in de wee... bekijk recept »

Warme gerookte zalm met saffraansaus en koolsla

[color=blue:b471de3dc4]**Voor de zalm:[/color:b471de3dc4]4 moten verse zalm van +/- 150 gram (allen even dik) rookoventje houtmot 10 jeneverbessen [color=blue:b471de3dc4]**Voor de marinade:[/color:b471de3dc4]Sap en schilletjes van een sinaasappel 2 e... bekijk recept »

Pagina 68 van 100