1000 recepten met saffraan
1 kabeljauwfilet, in blokjes 150 g scampi€™s, schoongemaakt en zonder kopjes 1 gekuiste inktvis, in ringen 150 g mosselen, gewassen 150 g venusschelpen 200 g rijst 1 selderijstengel, in blokjes 1 wortel, in blokjes 2 versnipperde uien 1 versnipperd k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten kabeljauw 2 sjalotjes scheutje pastis 1 wit van een prei 1 dl visfumet peper en zout Voor de kruidenboter: 150 gr boter 5 el fijngesneden bieslook lookpoeder saffraan 1 koffielepel honing kerriepoeder sap van 1/2 citroenBerei... bekijk recept »
200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba’s mag ook) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook saffraan olijfolie 250 gram rijst (ongekookt) 1/4 liter tomaat-paprikasaus 1,5 liter visbouillon peper 1 blik doperwten (400 gram)[b:b70684d1d4]Bereiding... bekijk recept »
9 kippenboutjes, 5 eetlepels olijf olie, 4 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 potjes saffraan, 2 rode paprika's, paprika poeder, 300gr rijst, 6 dl kippenbouillon, 200gr doperwten (diepvriezer niet ontdooien) 24 mosselen (diepvriezer) diepvries ... bekijk recept »
Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »
l kip, inclusief de lever, van ongeveer l ,5 kg1/2 theelepel gemberpoeder1 1/2 theelepel kaneelgrote snuf saffraan- poederzoutwitte peper3 eetlepels zonnebloemolie2-3 tenen knoflookl grote ui, fijngesnipperdgrote bos peterselie, fijngehaktgrote bos k... bekijk recept »
4 teentjes look 1 blokje gevogeltebouillon 1 bosje verse koriander olijfolie 2 rode uien 20 zwarte olijven 1 dosis saffraan 1 citroen natuur zout en versgemalen peper kip van 1,5 kg 4 gekonfijte citroenen 1 koffielepel korianderkorrels**Bereiding van... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1,3 kilo lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 600 gram diepvriesbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespuntjes saffraan 6 eetlepels olijfolieDe dag voordien Laat de kekererwten een nacht weken in ... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1,2 kg lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 1,5 kg tuinbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespunten saffraan 2 eetlepels olijfolie zout peperDe dag voordien Zet de kekererwten een nacht in de wee... bekijk recept »
[color=blue:b471de3dc4]**Voor de zalm:[/color:b471de3dc4]4 moten verse zalm van +/- 150 gram (allen even dik) rookoventje houtmot 10 jeneverbessen [color=blue:b471de3dc4]**Voor de marinade:[/color:b471de3dc4]Sap en schilletjes van een sinaasappel 2 e... bekijk recept »