Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Risotto Met Roergebakken Garnalen

1 ui 2 teentjes knoflook 75 g rucola 3 eetl. olijfolie 350 g risottorijst (arboriorijst) 2 dl witte wijn 1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraanpoeder 7 dl visbouillon (van tablet) 1 bekertje (125 ml) crème fraîche 50 g geraspte parmezaa... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Asperges

1 blokje groentebouillon150g groene asperges1 ui1/2 citroen50g roomboter15 draadjes saffraan275g risottorijst75g parmezaanse kaas1 eetlepel boter150g gemengde paddestoelenzeezoutversgemalen peper. Los 1 blokje groentebouillon op in 1 liter kokend wat... bekijk recept »

Risotto Con Boletus Edulis, Anatra E Tartufo

300 gram risotto 250 gram eekhoorntjesbrood 1 stuk(s) sjalotje 1 beker(s) witte wijn 1 liter wildbouillon (wildfond gemengd met water) 1 pakje(s) saffraan 100 gram overjarige Beemster kaas 1 pakje(s) kookroom (ongezoet) 1 potje(s) truffeltapenade 2 s... bekijk recept »

Risotto Op Milanese Wijze

Tip: De bekendste Italiaanse rijst zijn arboria en carnaroli. Voor de rijst: 350gr.rijst1 witte ui80gr.boter20gr.rundermerg1 draadje saffraan(of 1 theelepel saffraanpoeder)80gr. Parmezaanse kaas1/2 glas droge witte wijn. Voor de bouillon: het groen v... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Parmezaanse Kaas

1 envelopje saffraandraadjes 4 dl vleesbouillon 1 ui 40 gram boter 1 gedroogd chilipepertje 1 teentje knoflook 200 gram aborio of paprijst 25 gram(versgeraspte)Parmezaanse kaas zout peper Week de saffraan ca. 5 minuten in ? dl bouillon; Pel en rasp d... bekijk recept »

Visrisotto

600 gr kabeljauw filet 300 gr gepelde garnalen 250 gr rijst 125 ml witte wijn 50 gr parmezaanse kaas 1/2 l vis bouillon 2 uien 1 teentje knoflook 1 laurier blad 2 rode pepers 1 el citroensap 3 el gehakte peterselie 4 el olijf olie mespun... bekijk recept »

Paella Met Haantjes En Chorizo

- 2 haantjes (diepvries) - 2 paprika's (bv. 1 groene en 1 gele) - 2 tomaten - 100 g erwtjes (diepvries) - 100 g chorizoworst (mild of pikantversrayon) - 250 g risottorijst - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 1 blokje kippenbouillon - 2 eetl. b... bekijk recept »

Risotto Giallo Con Robiola E Pecorino

• 1 kg asperges • 450 gram Arborio rijst • 170 gram Robiola • 80 gram Pecorino • 60 gram boter • 1 sjalot • Saffraan • Marjolein • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Snijd het onderste gedeelte van de asperges en schil ze. Snij de punten va... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Fontinakaas

enkele saffraandraadjes 50 gr geschaafde amandelen 50 gr brood in kruimels 1 ui 50 gr boter 350 gr risottorijst 1 glas droge witte wijn 1l bouillon 125 gr fontina kaas in blokjes (of andere romige italiaanse kaas) Week de saffraan 5 min in een paar... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Cantharellen

3 sjalotjes2 kruidenbouillontabletten4 el. olijfolie400 gram risottorijst2,5 dl. droge witte wijn1 envelopje saffraan300 gram cantharellen of kastanjechampignons50 gram gepelde walnotenzoutzwarte peperhalf bakje mascarpone100 gram Parmezaanse kaas of... bekijk recept »

Pagina 66 van 100