1000 recepten met saffraan
1 ui 2 teentjes knoflook 75 g rucola 3 eetl. olijfolie 350 g risottorijst (arboriorijst) 2 dl witte wijn 1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraanpoeder 7 dl visbouillon (van tablet) 1 bekertje (125 ml) crème fraîche 50 g geraspte parmezaa... bekijk recept »
1 blokje groentebouillon150g groene asperges1 ui1/2 citroen50g roomboter15 draadjes saffraan275g risottorijst75g parmezaanse kaas1 eetlepel boter150g gemengde paddestoelenzeezoutversgemalen peper. Los 1 blokje groentebouillon op in 1 liter kokend wat... bekijk recept »
300 gram risotto 250 gram eekhoorntjesbrood 1 stuk(s) sjalotje 1 beker(s) witte wijn 1 liter wildbouillon (wildfond gemengd met water) 1 pakje(s) saffraan 100 gram overjarige Beemster kaas 1 pakje(s) kookroom (ongezoet) 1 potje(s) truffeltapenade 2 s... bekijk recept »
Tip: De bekendste Italiaanse rijst zijn arboria en carnaroli. Voor de rijst: 350gr.rijst1 witte ui80gr.boter20gr.rundermerg1 draadje saffraan(of 1 theelepel saffraanpoeder)80gr. Parmezaanse kaas1/2 glas droge witte wijn. Voor de bouillon: het groen v... bekijk recept »
1 envelopje saffraandraadjes 4 dl vleesbouillon 1 ui 40 gram boter 1 gedroogd chilipepertje 1 teentje knoflook 200 gram aborio of paprijst 25 gram(versgeraspte)Parmezaanse kaas zout peper Week de saffraan ca. 5 minuten in ? dl bouillon; Pel en rasp d... bekijk recept »
600 gr kabeljauw filet 300 gr gepelde garnalen 250 gr rijst 125 ml witte wijn 50 gr parmezaanse kaas 1/2 l vis bouillon 2 uien 1 teentje knoflook 1 laurier blad 2 rode pepers 1 el citroensap 3 el gehakte peterselie 4 el olijf olie mespun... bekijk recept »
- 2 haantjes (diepvries) - 2 paprika's (bv. 1 groene en 1 gele) - 2 tomaten - 100 g erwtjes (diepvries) - 100 g chorizoworst (mild of pikantversrayon) - 250 g risottorijst - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 1 blokje kippenbouillon - 2 eetl. b... bekijk recept »
• 1 kg asperges • 450 gram Arborio rijst • 170 gram Robiola • 80 gram Pecorino • 60 gram boter • 1 sjalot • Saffraan • Marjolein • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Snijd het onderste gedeelte van de asperges en schil ze. Snij de punten va... bekijk recept »
enkele saffraandraadjes 50 gr geschaafde amandelen 50 gr brood in kruimels 1 ui 50 gr boter 350 gr risottorijst 1 glas droge witte wijn 1l bouillon 125 gr fontina kaas in blokjes (of andere romige italiaanse kaas) Week de saffraan 5 min in een paar... bekijk recept »
3 sjalotjes2 kruidenbouillontabletten4 el. olijfolie400 gram risottorijst2,5 dl. droge witte wijn1 envelopje saffraan300 gram cantharellen of kastanjechampignons50 gram gepelde walnotenzoutzwarte peperhalf bakje mascarpone100 gram Parmezaanse kaas of... bekijk recept »