Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Bouillabaisse

1 envelopje saffraan (0,05 g. Silvo) 2 grote tenen knoflook 600 gr. Kabeljauwfilet 1 dl olijfolie 4 tomaten1/2 zakje verse Provencaalse kruidenmix 1 ui 1 dunne prei 1 stengel bleekselderij 3 visbouilontabletten 1 stukje sinaasappelschil van ca 4 cm 1... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling

1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 grote uifijngesneden 3 el olijfolie 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2 tomatenontveldin blokjes dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel 1/2 venkelknolin reepjes 1 dl droge witte wijn 10 draadjes saffraan 1 blaadje laurier 2 takjes ... bekijk recept »

Bouillabaisse

Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmkan... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalmtarbotzeeduivelzeewolfzeepalingtong) 12 wulkengekookt 12 langoustineskort gekookt 20 kreukelsgekookt 1/2kg ongepelde garnalen tijm laurier 1 bol knoflook 4dl olijfolie peper en zout een sc... bekijk recept »

Creoolse Bouillabaisse

2,5 kg diverse vissoorten (bv,zeeduivel,kabeljauw,zeebaars,schelvis,tonijn),500 gr steurgarnalen,1 dl olijfolie,1 ui,1 selderijstengel,1 rode en een 1/2 groene paprika,3 tenen knoflook,1/2 theelepel gedroogde chilies,evt. wat saffraan,2 eetl. peterse... bekijk recept »

Vissoep

750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »

Risotto Met Kip,Broccoli En Kaas.

250 gr kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 3 ons broccoli, 2 tomaten, 25 gr boter, 2 el olie, 300 gr (risotto) rijst, 1 mespunt saffraan of kurkuma. 700 dl kippebouillon (tablet) zout en peper, 200 gr geraspte pardanokaas. Verhit de boter en roerbak de stu... bekijk recept »

Paella

VIS 200 gr kabeljouwfilet in stukjes 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen) 1 rode poon schoon en in stukjes 100 gr gekookte gepelde garnalen 8 verse mosselen 4 gamba's REST 1 ui fijn gehakt 4 teentjes knoflook 1 rode paprika fijngesneden 4 toma... bekijk recept »

Kiprollades Met Risotto

4 dubbele kipfilets 1 mozzarellakaasje 10 gedroogde tomaten 2 eetl. basilicum 6-8 zwarte olijven (zonder pit) zout peper 2-3 tomaten Risotto: 4 dl. risottorijst 1 ui in stukjes beetje olijfolie 4 eetl. droge vitte wijn 12 dl. kippenbouillon 1/2 zakje... bekijk recept »

Pagina 64 van 100