1000 recepten met saffraan
1 envelopje saffraan (0,05 g. Silvo) 2 grote tenen knoflook 600 gr. Kabeljauwfilet 1 dl olijfolie 4 tomaten1/2 zakje verse Provencaalse kruidenmix 1 ui 1 dunne prei 1 stengel bleekselderij 3 visbouilontabletten 1 stukje sinaasappelschil van ca 4 cm 1... bekijk recept »
1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »
1 grote uifijngesneden 3 el olijfolie 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2 tomatenontveldin blokjes dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel 1/2 venkelknolin reepjes 1 dl droge witte wijn 10 draadjes saffraan 1 blaadje laurier 2 takjes ... bekijk recept »
Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmkan... bekijk recept »
1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalmtarbotzeeduivelzeewolfzeepalingtong) 12 wulkengekookt 12 langoustineskort gekookt 20 kreukelsgekookt 1/2kg ongepelde garnalen tijm laurier 1 bol knoflook 4dl olijfolie peper en zout een sc... bekijk recept »
2,5 kg diverse vissoorten (bv,zeeduivel,kabeljauw,zeebaars,schelvis,tonijn),500 gr steurgarnalen,1 dl olijfolie,1 ui,1 selderijstengel,1 rode en een 1/2 groene paprika,3 tenen knoflook,1/2 theelepel gedroogde chilies,evt. wat saffraan,2 eetl. peterse... bekijk recept »
750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »
250 gr kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 3 ons broccoli, 2 tomaten, 25 gr boter, 2 el olie, 300 gr (risotto) rijst, 1 mespunt saffraan of kurkuma. 700 dl kippebouillon (tablet) zout en peper, 200 gr geraspte pardanokaas. Verhit de boter en roerbak de stu... bekijk recept »
VIS 200 gr kabeljouwfilet in stukjes 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen) 1 rode poon schoon en in stukjes 100 gr gekookte gepelde garnalen 8 verse mosselen 4 gamba's REST 1 ui fijn gehakt 4 teentjes knoflook 1 rode paprika fijngesneden 4 toma... bekijk recept »
4 dubbele kipfilets 1 mozzarellakaasje 10 gedroogde tomaten 2 eetl. basilicum 6-8 zwarte olijven (zonder pit) zout peper 2-3 tomaten Risotto: 4 dl. risottorijst 1 ui in stukjes beetje olijfolie 4 eetl. droge vitte wijn 12 dl. kippenbouillon 1/2 zakje... bekijk recept »