1000 recepten met salie
2 varkenshaasjes van 350 g 250 g bruine champignons 15 cl droge witte wijn 10 cl room 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 1 eetlepel gedroogde salie 1 ui 1 klontje boter 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwarm de olie en de boter ... bekijk recept »
½ bloemkool 2 uien 2 el zonnebloemolie 1 el gedroogde salie 6 eieren 60 ml melk 150 g geraspte Parmezaanse kaas 295 g gegrilde rode paprika's (pot) 50 g hazelnoten1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kl... bekijk recept »
: 200 gr durum meel (te koop bij speciaalzaak of jumbo) 2 eieren Bloem om te bestuiven 1 bakje kastanjechampignons 1 uitje 50 gr geraspte kaas Peper en zout 50 gr roomboter Verse salie bekijk recept »
9 bosuitjes 2 courgettes 4 vleestomaten 3½ el olijfolie 2 tenen knoflook 2 takjes tijm 3 verse salieblaadjes1. Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm. Verwarm de ov... bekijk recept »
1 liter kippenbouillon (van tablet) ½ tl gedroogde salie 3 el citroensap 1 pakje perline (verse gevulde pasta met rauwe ham, 250 g) 25 g verse spinazie (zak 300 g)1. Breng de kippenbouillon met de salie en het citroensap a... bekijk recept »
2 varkenshaas culinair 100 g roomboter 2 el slaolie 3 sjalotten 2 takjes salie 1 el groene pepers 50 ml madeira 150 ml runderfond 100 ml slagroom 1 gedroogde bospaddenstoelen 3 el olijfolie 1 teen knoflook 2 stengels bleekselderij 200 g ... bekijk recept »
1 eetlepel boter peper zout 4 kalfslapjes van 150 g 8 pakjes mozzarella 4 sneetjes Italiaanse rauwe ham 10 cl Marsala 1 eetlepel olijfolie 6 blaadjes salie 2 koffielepels express bindmiddel voor bruine sauzen1. Sla de kalfssneetjes plat met een vlees... bekijk recept »
50 g roomboter takjes salie (uit zakje Italiaanse-kruidenmix a 20 g) 500 g gnocchi di patate 150 g panklare snijbonen 2 kalfsoesters1. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Van boter 1 eetlepel achterhouden, rest in steelpan o... bekijk recept »
1 grote kalkoenfilet (ca. 200 g) 6 el olijfolie versgemalen zwarte peper 2 kleine kleine appels ((bijv. elstar), schoongeboend) ½ citroen (uitgeperst) 1 el honing 1 tl gedroogde salie 4 el appelsap1. Snijd de kalkoen... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 300 g koolraap (in reepjes) 1 theelepel gedroogde salie 100 ml kippenbouillon (van tablet) 4 kippenlevers (ca. 150 g) 4 plakken runderrookvlees 2 eetlepels balsamicoazijn 100 g eikenbladslamelange ... bekijk recept »