1000 recepten met salie
500 g kruimige aardappels 1 eetlepel boter 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (250 g) 2 eetlepels gedroogde salie 1 eetlepel sherry 1 eetlepel olijfolie ½ spitskool (in reepjes) 1 zoetzure appel ((bijv. Elstar), in blok... bekijk recept »
1 rode ui 50 g bakbacon 4 salieblaadjes (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g) 2 eetlepels olijfolie 1 blik linzen (400 g afgespoeld) grofgemalen zwarte peper1. Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijd... bekijk recept »
2 cl alcoholazijn 20 g boter 10 cl droge witte wijn 2 eetlepels gehakte bieslook 20 g griessuiker grof zout 4 jeneverbessen 4 teentjes knoflook 1 eetlepel olie 300 g preiwitten in kleine stukjes 200 g tomaatstukjes 200 g uien 1 kg varkensgebraad (haa... bekijk recept »
balsamicoazijn Delhaize 100 g bloem 2 eieren, losgeklopt 1 eetlepel gehakte salie lamsvlees «The Hills» zonder been olijfolie 1 bosje platte peterselie Oud Brugge Delhaize, geraspt 200 g paneermeel peper en zout 1 Royal Gala appel 1 zakje rucola 1 ee... bekijk recept »
4 varkensschnitzels (ongepaneerd) 5 el olijfolie 2 tl gedroogde salie 12 plakjes parmaham 2 el zilveruitjes 40 g rucola1. Verdeel elke schnitzel in 3 stukken en bestrijk met 2 el olie. Bestrooi met peper naar smaak en de salie. Leg een... bekijk recept »
1 eetlepel boter broodcroutons 1 kg bruine champignon 1 dl droge witte wijn 1 dl Hasseltse jenever 1,2 kg kalkoenfilet kervelpluksels peper en zout 2 dl room 2 dl salieolie (kant-en-klaar of verse salie enkele dagen laten weken in olie) 2 eetlepels v... bekijk recept »
1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of van 2 tabletten) 8 dunne preien (in stukken van 10 cm) 100 g roomboter (gesmolten) 2 el salie (fijngehakt) 4 eieren 150 g pekelvlees (iets dikker gesneden)1. Breng de kippenbou... bekijk recept »
3 zoete uien in ringen 2 tl zwarte peperkorrels 20 g italiaanse kruiden 300 ml witte wijnazijnDoe de uiringen afgewisseld met een takje rozemarijn, peperkorrels, takje salie en 2 takjes tijm in een vetvrije pot. Schenk er de wijnazijn bij. Druk de ui... bekijk recept »
1 zak Italiaanse (wokgroenten (diepvries, 750 g)) 4 rundvleesbouillontabletten (minder zout) 1 pak verse perline met rauwe ham (pasta, 250 g) ½ zakje verse salie (a 15 g)1. In diepe pan groenten met 2 l water en tablett... bekijk recept »
400 g pompoen (geschild, zaden verwijderd) 2 knoflooktenen 3 eetlepels olijfolie 400 g gepelde tomaten in blokjes 500 g passata 500 g spaghetti 150 g pancetta 8 blaadjes verse salie 1 peper en zout1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blok... bekijk recept »