1000 recepten met salie
0.5 bos salie 1 citroen 2 el kappertjes 5 el olijfolie extra vierge 1 aubergine 1 paprika 1 krop ijsbergsla zonnebloemolie 40 g rucola 50 g walnoten 1 el honing 100 g feta 2 takjes munt 1 stokbrood staafmixer en bijbehorend bakje vershoudfolie... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels droge witte wijn 3 teentjes knoflook (geperst) 4 eetlepels gedroogde salie (verkruimeld) 4 kalfsentrecotes1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In la... bekijk recept »
15 g boter (om in te vetten) 5 plakken bladerdeeg (ontdooid) 250 g kleurrijke Perupas aardappelmix (AH Feestfavoriet) 75 g Parmezaanse kaas 250 g roomkaas 1 tl gedroogde salie 1 ei1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed ... bekijk recept »
4 el olijfolie 2 uien, in ringen 1 stengel bleekselderij, in stukken 1 knolselderij, in stukken 4 Cox appels, klokhuis verwijderd, in vieren paar takjes tijm, blaadjes 2 liter groente- of kippenbouillon 200 ml crème fraîche wat salieblaadj... bekijk recept »
2 eetlepels pijnboompitten 100 g Roquefort of blauwschimmelkaas 3 keer een handvol veldsla 4 blaadjes verse salie 4 mooie witlof 20 cl zure room1. Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witlofkroppen schoon en snij ze in dikke schijven. Verkruimel ... bekijk recept »
7½ g salie (alleen de blaadjes) 900 g varkensfiletrollade (naturel, kamertemperatuur) 100 g lardo (Italiaans spek)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees. Bedek de ro... bekijk recept »
8 kalfsschnitzels (a 75 g) zout peper 2 eetlepels bloem 1 sjalot 60 g koude boter of margarine 1 dl droge witte wijn 2 dl Marsala 1 pot runderfond (380 ml) 4 takjes salie1. Schnitzeltjes bestrooien met zout en peper. Door ... bekijk recept »
8 plakjes roomboter bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries) 1 ui 2 hamburgers 2 el olijfolie 2 tl gedroogde salie 1 ei1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de hamburger in stukjes. 2. Verh... bekijk recept »
1 hamlap (ca. 100 g) 1 mandarijn 1 theelepel gedroogde salie 200 g kippenlevertjes 200 g speklapjes (in stukken) 125 ml slagroom 1 ei (losgeklopt) 6 plakken Coburger rauwe ham 1 bakje alfalfa1. Oven voorverwarmen op 175... bekijk recept »
4 kalkoenschnitzels (AH puur&eerlijk scharrelvlees) 8 blaadjes salie 4 plakken parmaham 4 el olie 600 g aardappelpartjes met schil (koelvers) 2 tl gedroogde rozemarijn 600 g spinazie (gewassen) 40 g Grana Padano pittig ka... bekijk recept »